Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣυνάντηση Δημάρχου Σητείας με τον Υπουργό Εξωτερικών στη Τζαμάικα όπου βρίσκεται για...

Συνάντηση Δημάρχου Σητείας με τον Υπουργό Εξωτερικών στη Τζαμάικα όπου βρίσκεται για την αδελφοποίηση με τον Δήμο Montego Bay

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης στη Τζαμάικα όπου βρίσκεται, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μαρία Γιαννακάκη για την επικύρωση του συμφώνου αδελφοποίησης με το Δήμο Montego Bay, συμμετείχε σε διευρυμένη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκο Δένδια, την πρέσβη κ. Αργυρώ Παπούλια, το Δήμαρχο του Montego Bay κ. Lerroy William και τον επίτιμο πρόξενο της Ελλάδας στη Τζαμάικα κ. Βασίλειο Αργυρό.

 

Ο κ. Ζερβάκης εξέθεσε στον Υπουργό τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος Σητείας συναίνεσε στην αδελφοποίηση μεταξύ των δύο Δήμων,  δίνοντας έμφαση στην αξία της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της θάλασσας (UNCLOS) που προστατεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα θαλάσσια σύνορα και η οποία υπογράφηκε το 1982 στο Montego Bay.

 

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε το θαυμασμό του για την πρωτοβουλία του Δήμου Σητείας  τονίζοντας την ιδιαίτερη σημειολογία λόγω και της γεωγραφικής θέσης του Δήμου Σητείας και ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Σητείας, το Δημοτικό Συμβούλιο και γενικότερα όλους τους κατοίκους του Δήμου. Τόνισε δε, ότι είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται τη Τζαμάικα.

 

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Δένδια για την τιμή και του παρέδωσε αναμνηστικά δώρα από την Κρήτη.

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα