Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ « ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»  ΑΠΟ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ « ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»  ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ.

 

Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ιεράπετρα νέα Πορεία» και προκειμένου να μην υπάρξουν παρανοήσεις αισθάνομαι την υποχρέωση προς τους συνδημότες μου να αιτιολογήσω τη χθεσινή αποχώρηση της παράταξής μας από μια συνεδρίαση εξαιρετικής σημασίας για τον τόπο μας.

Καταρχάς, όπως είναι σαφές σε όποιον παρακολούθησε το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, η παράταξή μας τάσσεται αδιαμφισβήτητα υπέρ της αναστολής των κατεδαφίσεων.

Προτείναμε, μάλιστα, τη συγκρότηση Επιτροπής αποτελούμενης από τον Δήμαρχο, όλες τις δημοτικές παρατάξεις, τον Σύλλογο Καφέ Εστίασης και τους φορείς της πόλης και τη μετάβασή της στην Αθήνα, προκειμένου να μεταβεί στην Αθήνα και να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους ιθύνοντες.

Ως τρεις φορές εκλεγμένος Δήμαρχος και έχοντας διατελέσει και ο ίδιος Δημοτικός Σύμβουλος επί χρόνια δεν ανέχομαι από κανένα να με αποκαλεί ούτε «βοσκό» ούτε «πρόβατο», όπως δεν ανέχομαι τους χαρακτηρισμούς «πρόβατα» και «κατσίκια» για τους προηγούμενους και τωρινούς Δημοτικούς Συμβούλους, κάτι που έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Μιχάλης Σπυριδάκης, δυναμιτίζοντας το μέχρι τότε ενωτικό και με σύμπνοια κλίμα του Συμβουλίου.

Δεν ανέχτηκα ποτέ και δεν ανέχομαι και τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο να θίγονται υπολήψεις με αόριστες αιχμές για προηγούμενους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους. Όποιος έχει να αποδώσει συγκεκριμένη κατηγορία οφείλει να το κάνει με ονόματα και με επιχειρήματα και όχι να προβαίνει σε γενικεύσεις.

Ως παράταξη, λοιπόν, είχαμε ηθική υποχρέωση να αποχωρήσουμε από τη Συνεδρίαση εκφράζοντας εμπράκτως τη δυσαρέσκεια μας και την αγανάκτησή μας στους αδικαιολόγητους προσωπικούς χαρακτηρισμούς του κ. Σπυριδάκη, ο οποίος φαίνεται πως ξέχασε πως το θέμα της Συνεδρίασης της 19ης Φεβρουαρίου ήταν η κατάθεση προτάσεων και ενεργειών ενόψει των προγραμματισμένων κατεδαφίσεων κατασκευών των καταστημάτων στο παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας και όχι η εκτόξευση ύβρεων απέναντι και σε ανθρώπους που δεν ήταν παρόντες στην αίθουσα.

Δεν είμαστε «μηδενιστές» ούτε έργων, ούτε προσώπων.

Η παράταξή μας πάντα πορευόταν σεβόμενη το έργο και την προσπάθεια των παλαιότερων Δημοτικών Αρχών και των Δημοτικών Συμβουλίων. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα