Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΤελετή παράδοσης – παραλαβής Αρχηγίας Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής  Ακτοφυλακής

Τελετή παράδοσης – παραλαβής Αρχηγίας Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής  Ακτοφυλακής

Τελετή παράδοσης – παραλαβής Αρχηγίας Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής  Ακτοφυλακής

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή  παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του νέου Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη.

 

Μετά την δοξολογία του χοροστατούντος Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ ο απερχόμενος επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ,  Ναύαρχος  Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης παρέδωσε την Αρχηγία του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στο νέο Αρχηγό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο Υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ελευθέριος Αυγενάκης, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέτα Μακρή, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστιάνα Καλογήρου καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, O Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Εμμανουήλ Κουτουλάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αντιστράτηγος Νικόλαος ΦΛΑΡΗΣ ως εκπρόσωπος Αρχηγού ΓΕΣ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Λιμενικού Σώματος.

 

Επίσης παρέστησαν, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Πειραιώς, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιπροσωπείες των Εφοπλιστικών Ενώσεων και των Ναυτεργατικών Σωματείων, Ναυτιλιακοί φορείς, Δικαστικοί φορείς και εκπρόσωποι Κρητικών Σωματείων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό καθώς και οι ομιλίες του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, του νέου  Αρχηγού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη, καθώς και του απερχόμενου επίτιμου Αρχηγού Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., Ναυάρχου Λ.Σ. Θεόδωρου Κλιάρη, είναι διαθέσιμα στο  www.hcg.gr.

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα