Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΤο έγκλημα είναι προδιαγεγραμμένο και για το νοσοκομείο Σητείας.

Το έγκλημα είναι προδιαγεγραμμένο και για το νοσοκομείο Σητείας.

                                                                                                                      27/7/2022

Το έγκλημα είναι προδιαγεγραμμένο και για το νοσοκομείο Σητείας.

 

Μετά την συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ύστερα και από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί αχρείαστων νοσοκομείων σε κοντινές αποστάσεις: «Έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία, μερικές φορές, περισσότερα από όσα θα πρέπει να έχουμε. Δεν γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων».

Μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο νομό μας, που επισκέφθηκε μόνο το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Ήρθε η διαύγεια και μας επιβεβαίωσε αυτό που ξέραμε καιρό τώρα.

Όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία στο Λασίθι και της Σητείας, μπαίνουν στο στόχαστρο της πολιτικής της κυβέρνησης με βάση το ότι “το ΕΣΥ δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικά κρατικό” και τα περί αχρείαστων νοσοκομείων.

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Νομού μας για έγκριση κενών θέσεων ειδικευμένων ιατρών των νοσοκομείων μας μέσα σε 10 ημέρες αλλάζουν σύμφωνα με τις άνωθεν εντολές.

Το θέμα ανέδειξε στις 19/7 στην ομιλία του στη Βουλή, ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, καταθέτοντας στα πρακτικά τις δυο αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου με τις οποίες μειώνονται στο μισό οι θέσεις που αναλογούν στο Λασίθι.

Με την πρώτη απόφαση 454/5-7-2022 εγκρίθηκαν και προκηρύχθηκαν 22 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ.

Με την δεύτερη τροποποιητική απόφαση 469/ 18-7-2022 ως δια μαγείας οι θέσεις μειώθηκαν από 22 σε μόνο 11.

Μπορούν να μας εξηγήσουν λοιπόν πως άλλαξε η απόφαση για τις προσλήψεις των ιατρών και από 22 αναγκαίες θέσεις πέσαμε στις 11 θέσεις;

Το νοσοκομείο Σητείας δεν χρειάζεται επιμελητή Β καρδιολογίας, δεν χρειάζεται διευθυντή αναισθησιολογίας, δεν χρειάζεται επιμελητή Β παιδιατρικής, δεν χρειάζεται επιμελητή Β οδοντιατρικής, δεν χρειάζεται διευθυντή ακτινολογίας; Παρά μόνο επιμελητή Α ακτινολογίας;

Το νοσοκομείο Ιεράπετρας δεν χρειάζεται διευθυντή εσωτερικής παθολογίας, δεν χρειάζεται επιμελητή Β καρδιολογίας, δεν χρειάζεται διευθυντή αναισθησιολογίας, δεν χρειάζεται επιμελητή Α ακτινολογίας; Παρά μόνο, ένα αντί δύο, επιμελητή Α εσωτερικής παθολογίας;

Και τέλος το Διαλυνάκειο δεν χρειάζεται επιμελητή Α εσωτερικής παθολογίας, δεν χρειάζεται επιμελητή Α ακτινολογίας;

Ο καθένας μας καταλαβαίνει ότι ξεμπροστιάστηκαν, με τις μειωμένες κενές θέσεις, αποδυναμώνουν τα περιφερειακά νοσοκομεία, τα υποβαθμίζουν σε κέντρα υγείας.  Δεν τολμούν να μας πουν ξεκάθαρα, παρά μόνο με ευφημισμούς και ωραία λόγια, τα σχέδια και την πολιτική τους στο χώρο της Δημόσιας Υγείας γιατί θα έχουν βαρύτατο πολιτικό κόστος.

 

 

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα