Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑ«Όχι στην τρομοκρατία του Υ.ΠΑΙ.Θ. ενάντια στους εκπαιδευτικούς.»

«Όχι στην τρομοκρατία του Υ.ΠΑΙ.Θ. ενάντια στους εκπαιδευτικούς.»

4/11/2021

«Όχι στην τρομοκρατία του Υ.ΠΑΙ.Θ. ενάντια στους εκπαιδευτικούς.»

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Σητείας ο «Μύσων» και τα μηνύματα που έρχονται από συλλόγους εκπαιδευτικών πανελλαδικά, ο μηχανισμός του Υπουργείου Παιδείας τρομοκρατεί τους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε να εφαρμόσουν τον νόμο της αντιεκπαιδευτικής εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών να μην γίνει πράξη ο νόμος της αξιολόγησης Κεραμέως που θα οδηγήσει σε κατηγοριοποίηση των σχολείων, στην είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων και μάνατζερ στα δημόσια σχολεία και στην πλήρη διάλυση της Δημόσιας Παιδείας.

Ο παντελώς αναρμόδιος – σύμφωνα με τον νόμο- Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ κ. Κόπτσης καθοδηγεί την διαδικασία και υπαγορεύει πως πρέπει να συμπληρωθούν οι φόρμες αξιολόγησης. Ο μηχανισμός του ΥΠΑΙΘ με την βοήθεια πρόθυμων ΜΜΕ και ελεγχόμενων ιστοσελίδων τρομοκρατεί τους εκπαιδευτικούς με την νομικά έωλη απειλή ότι δήθεν μπορεί να επιβληθεί σε κάθε εκπαιδευτικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, αν δεν ακολουθήσει τις εντολές του κ. Κόπτση και της κ. Κεραμέως, με βάση την απόφαση του Εφετείου. Πράγμα ψευδές όταν αυτή η απόφαση αφορά μόνο τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες στην περίπτωση που προκηρύξουν νέα απεργία – αποχή με τα ίδια αιτήματα.

Ο μόνος αρμόδιος φορέας που αποφασίζει πως πρέπει να συμπληρωθούν οι φόρμες της  αξιολόγησης είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων και όχι ο παντελής αναρμόδιος κ. Κόπτσης, σύμφωνα και με το νόμο.

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, επαναλαμβάνουμε την δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ότι ως κυβέρνηση θα καταργήσει όλους τους αντιεκπαιδευτικούς – τιμωρητικούς νόμους της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα αποκαταστήσει κάθε εκπαιδευτικό που θα υποστεί διώξεις, όπως έπραξε και στην περίοδο της πρώτης διακυβέρνησης.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα