Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣητεία αρχικά, Παλαίκαστρο και Μακρύ Γιαλός στη συνέχεια, εντάσσονται σε μεγάλο τουριστικό...

Σητεία αρχικά, Παλαίκαστρο και Μακρύ Γιαλός στη συνέχεια, εντάσσονται σε μεγάλο τουριστικό συνδυασμό(βιντεο)

Πτήσεις και επισκέπτες  από Σκανδιναβικές χώρες  στη Σητεία από τον Μάιο του 25

Τα  πρώτα βήματα υλοποίησης ενός σχεδιασμού για την προσέλκυση στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, μέσα από συμφωνία  με μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς και tour operators , στην Σκανδιναβία , έχουν γίνει και δείχνουν πως έχουν θετικό αποτέλεσμα, με τον μεγάλο όμιλο Nordic Leisure Travel Group, που διαθέτει ιδιόκτητες ξενοδοχειακές μονάδες(στην περιοχή μας, το Sunwing), αεροπορική εταιρία, και δραστηριοποιείται σε Σουηδία, Δανία, Νορβηγία και τη Φινλανδία, να αποφασίζει να ενεργοποιήσει γραμμή για Σητεία, από το 2024, με όλους τους επισκέπτες να παραθερίζουν στην πόλη.

Είναι μια μεγάλη προσπάθεια της Ένωσης, Ξενοδόχων Σητείας, με τη συμπαράσταση του Δήμου, που σε πρώτη φάση φαίνεται πολύ ελπιδοφόρα.

«Δοκιμαστικός χαρακτήρας»

Ωστόσο,  όπως σημείωσε ο υπεύθυνος του Ομίλου για  την Κρήτη Ανδρέας Αυγουστινάκης, με  καταγωγή από την Σητεία(και αυτό έπαιξε ρόλο, όπως είπε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Γιάννης Κακουράκης), η αεροπορική γραμμή που ενεργοποιείται τον Μάιο του 25, θα έχει τον χαρακτήρα «τεστ» για  την όλη προσπάθεια.

Για να καταγραφούν δηλαδή προβλήματα αλλά και τα πλεονεκτήματα, ο αριθμός των επιβατών-επισκεπτών, πόσο ευχαριστημένοι έμειναν και όλοι οι ποιοτικοί και ποσοτικοί δείκτες, όπως είπε ο Ανδρέας Αυγουστινάκης.

Αν όλα πάνε καλά, τον αμέσως επόμενο χρόνο, το 2026, θα μπουν σε λειτουργία ακόμα δύο γραμμές, με τους επιβάτες και πάλι να έχουν αποκλειστικό προορισμό, αλλά όχι τη Σητεία. Η μια γραμμή αφορά το Παλαίκαστρο και η άλλη τον  Μακρύ Γιαλό.

Ο tour operator ,χαρακτήρισε πρόβλημα την έλλειψη κλινών, φάνηκε  όμως αισιόδοξος πως  θα βρεθεί τρόπος να  λυθεί το πρόβλημα. «Το βλέπουμε, το συζητάμε, έχουμε περιθώρια» είπε και ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους, τους ξενοδόχους, τον αερολιμενάρχη Δ. Βερίγο και τον δήμαρχο Γ. Ζερβάκη για την καλή συνεργασία.

Γ. Κακουράκης: «Υπάρχει προοπτική για περισσότερα αεροπλάνα»

«Απόδωσαν οι προσπάθειές μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας Γιάννης Κακουράκης, που θέλησε να διευκρινίσει, πως  την ευθύνη για τα ξενοδοχεία που θα επιλεγούν σε αυτή τη συνεργασία , έχει αποκλειστικά οι tour operator.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας ,εξέφρασε την εκτίμηση, πως υπάρχει προοπτική για περισσότερα αεροπλάνα, με γραμμές  από Ολλανδία και Αγγλία, χώρες με τις οποίες υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις σε καλή κατεύθυνση.

Ο τουριστικός όμιλος

Η Nordic Leisure Travel Group,  ανήκει στη νορβηγική Strawberry Group (39,5%), στο σουηδικό ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο Altor (39,5%) και στη βρετανική TDR (19,75%), καθώς και στη διοίκηση της Nordic Leisure Travel Group (1,25%).

Η Nordic Leisure Travel Group έχει ένα επιχειρηματικό σύμφωνα με το οποίο όλα τα μέρη, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, οι αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία είναι πλήρως ενοποιημένα και οι τέσσερις σκανδιναβικές χώρες εργάζονται μαζί και με τον ίδιο τρόπο..

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα