Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣε επιφυλακή για τη «δύσκολη» πυρκαγιά στο Λιβάδι Χαμεζίου που έχει τεθεί...

Σε επιφυλακή για τη «δύσκολη» πυρκαγιά στο Λιβάδι Χαμεζίου που έχει τεθεί υπό έλεγχο (BINTEO-ΦΩΤΟ)

 

Παραμένουν στο Λιβάδι Χαμεζίου μέχρι αυτήν την ώρα (11π.μ) δυνάμεις του πυροσβεστικού κλιμακίου Σητείας, υπό τον φόβο πιθανής αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί σήμερα, γύρω στις 9.

Οι δύσκολες ατμοσφαιρικές συνθήκες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της ξηρασίας, μαζί με τη μορφολογία του εδάφους στη συγκεκριμένη περιοχή, που δεν διευκολύνει την πρόσβαση δυνάμεων , εκτιμήθηκαν από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο σωστά και, όπως είπε στον STYLE100 ο επικεφαλής του Κλιμακίου, αντιπύραρχος Παύλος Καπετανάκης, υπήρξε άμεση πυροσβεστικών δυνάμεων, με 4 πυροσβεστικά από τη  Σητεία με 8 άντρες και σχηματίστηκε ένα πεζοπόρο τμήμα.

Ένα όχημα έφτασε για συνδρομή  από την πυροσβεστική υπηρεσία Ιεράπετρας με δυο άντρες και από το Ηράκλειο με 4 άντρες

«Περιορίστηκε η πυρκαγιά και τώρα, αφού έχει περιοριστεί, γίνεται ένας περιμετρικός έλεγχος» μας λέει ο κ. Καπετανάκης που τονίζει, πως θα παραμείνουν οχήματα στο σημείο, καθώς υπάρχουν έντονες ατμοσφαιρικές συνθήκες.

Είναι η δεύτερη πυρκαγιά που σημειώνεται μέσα σε ένα 24ωρο στην περιοχή της Σητείας.

«Δυστυχώς ήρθε σε συνέχεια και μιας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Ξηρόκαμπο Σκοπής, όπου με γρήγορη κινητοποίηση 3 οχημάτων και 6 αντρών περιορίστηκε η φωτιά. Εκεί κατέκαψε περίπου δυόμισι στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης», λέει ο κ. Καπετανάκης.

Συστάσεις Καπετανάκη

Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσκολες, λέει ο Παύλος Καπετανάκης που δίνει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουμε και τι να αποφύγουμε. Όπως:.

Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για το τι εργασία κάνουμε έξω.

Σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς καλούμε το 199 και δίνουμε πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν  στο να  γίνει  η αντιμετώπιση της.

Η τελική αξιολόγηση θα γίνει μετά από την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς και τον περιμετρικό έλεγχο . Πάντως, έχουν καεί ελιές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Περιπολικό του Α.Τ.Σητείας ήταν στην περιοχή για να διαφυλάξει την απομάκρυνση των πολιτών από τις επικίνδυνες περιοχές.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα