Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣυνάντηση με το Γενικό Διευθυντή Δασών για την αντιμετώπιση της προσβολής του...

Συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή Δασών για την αντιμετώπιση της προσβολής του φοινικόδασους Βάι από το κόκκινο σκαθάρι

Το φλέγον θέμα της αντιμετώπισης της προσβολής του φοινικόδασους Βάι από το κόκκινο σκαθάρι, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση την οποία είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Σητείας κ. Ζερβάκης Γεώργιος  με τον Γενικό Διευθυντή Δασών κ. Ευάγγελο Γκουντούφα. Παρουσία του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα που απασχολεί τον Δήμο Σητείας αναζητώντας άμεση λύση για την διευθέτηση του.

Όπως ενημέρωσε ο κύριος Γκουντούφας τον Δήμαρχο Σητείας, έχει φτάσει ήδη ενημερωτικό σημείωμα από την αρμόδια υπηρεσία δασών Λασιθίου, περιγράφοντας αναλυτικά το πρόβλημα.

Ο κ. Γκουντουφας δεσμεύτηκε για την άμεση προώθηση του θέματος,  δίνοντας εντολή να κινηθούν εντός της εβδομάδας οι διαδικασίες, ζητώντας  και την θέση του ινστιτούτου Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων.

Θα προταθούν οι τρόποι αντιμετώπισης καθώς και η χρηματοδότηση η οποία είναι πολύ πιθανό να προέλθει μέσα από το πράσινο ταμείο.  Βασική προϋπόθεση για την αίσια έκβαση των προσπαθειών είναι η συμβολή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα