Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήUncategorized3η Περιοδική Συνάντηση Εταίρων των Δικαιούχων της Πράξης «Υδάτινοι δρόμοι και...

3η Περιοδική Συνάντηση Εταίρων των Δικαιούχων της Πράξης «Υδάτινοι δρόμοι και ιστορίες στο Ε4 και στα Γεωπάρκα της Ανατολικής Μεσογείου»

3η Περιοδική Συνάντηση Εταίρων των Δικαιούχων της Πράξης

«Υδάτινοι δρόμοι και ιστορίες στο Ε4 και στα Γεωπάρκα της Ανατολικής Μεσογείου»

 

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 ολοκληρώθηκε η 3η περιοδική συνάντηση των Εταίρων της Πράξης « Υδάτινοι δρόμοι και ιστορίες στο Ε4 και στα Γεωπάρκα της Ανατολικής Μεσογείου – WATERWAYS » στην περιοχή του Γεωπάρκου Τροόδου στην Κύπρο, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A ΕΛΛΑ∆Α – ΚΥΠΡΟΣ 2014 – 2020 και στο οποίο εταίρος είναι ο Δήμος Σητείας και το Γεωπάρκο της Σητείας.

Το πρόγραμμα ‘’WaterWays’’ αφορά στη βελτίωση και ενίσχυση της ελκυστικότητας περιοχών φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος μέσω της προστασίας και ανάδειξης σημαντικών στοιχείων νερού στο μονοπάτι Ε4 στην Κρήτη και την Κύπρο.

Το Ε4 έχει ιδιαίτερη περιβαλλοντική, πολιτιστική και ιστορική αξία για τα δύο νησιά. Διατρέχει περιοχές και μνημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους οι οποίες εντάσσονται σε ευρωπαϊκά και διεθνή  δίκτυα προστασίας όπως το  Natura 2000 και το Δίκτυο Γεωπάρκων της  UNESCO στο οποίο ανήκουν τα Γεωπάρκα Σητείας και Τροόδους.

Η πράξη αναμένεται να έχει πολλαπλά και σημαντικά οφέλη για τις περιοχές παρέμβασης μέσω της αύξησης αναγνωρισιμότητας, ελκυστικότητας και επισκεψιμότητας, καθώς και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, όπως και για τους κατοίκους μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης και της διαφοροποίησης της τοπικής οικονομίας .

Εκτός από το Δήμο Σητείας, από την Κρήτη συμμετείχαν η Εφορία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, το ΙΤΕ και το ΕΛΜΕΠΑ που είναι ο επικεφαλής εταίρος του έργου και αντίστοιχα οι εταίροι της Κύπρου, το Γεωπάρκο Τρόοδος μέσω της Αναπτυξιακής Τροόδους και το Ερευνητικό Κέντρο  Frederick .

Ευχαριστούμε την Αναπτυξιακή Εταιρία Κοινοτήτων Περιοχής Τροόδους και το  Γεωπάρκο του Τροόδους  για τη φιλοξενία.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα