Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΕνημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα LIFE AgrOassis

Ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα LIFE AgrOassis

Ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα LIFE AgrOassis

Ο ΔΟΚΑΣ προσκαλεί  τους παραγωγούς της Σητείας στην ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας στις 18:00 ,  στo πλαίσιο του έργου AgrOassis του προγράμματος LIFE , στο οποίο ο ΔΟΚΑΣ είναι εταίρος του έργου για την Κρήτη.

Στόχος του έργου είναι η εφαρμογή  γεωργικών πρακτικών αναγέννησης, για την προσαρμογή των καλλιεργειών στην κλιματική αλλαγή σε ευαίσθητες περιοχές της Ευρωπαϊκής ένωσης που είναι επιρρεπείς στην ερημοποίηση.

Πρόγραμμα

18:00- 18:30 Προσέλευση –  εγγραφή
18:30- 18:50 Χαιρετισμοί – Δήμαρχος Σητείας- Πρόεδρος ΔΟΚΑΣ
18:50- 19:05 «Γεωργία και κλιματική αλλαγή . H ευθύνη και ο ρόλος των παραγωγών στην πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής»

Βαγγέλης Περάκης Τεχνολόγος γεωπόνος Συντονιστής Γεωπάρκου Σητείας.

19:05- 19:30 «Αναγεννητικές πρακτικές για την οικοδόμηση ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή στις γεωργικές περιοχές της ΕΕ που είναι επιρρεπείς στην ερημοποίηση». Μαρία Σκέντερ. Γεωπόνος Γ.Π.Α., Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής. MSc Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος

& Ανώτερη Λειτουργός Περιβαλλοντικής Έρευνας, Ίδρυμα Λαόνα

 

19:30- 20:00 «Η Δράση των φυτοφρακτών στην Κρήτη και ο ρόλος του MAICH στο πρόγραμμα AgrOassis (εκπαίδευση αγροτών και δημιουργία ειδικού οδηγού για γεωργούς σχετικά με τη δημιουργία φυτοφρακτών σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής)»

Χαρίτων Καλαϊτζίδης. Γεωπόνος.  Συντονιστής Έρευνας & Σπουδών. Τμήμα Γεωπληροφορικής στη Διαχείριση Περιβάλλοντος – MAICh”.

20:00- 21:00 Ερωτήσεις – τοποθετήσεις φορέων , παραγωγών.

 

Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα