Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΣΤΑΘΜΟΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΓ. Τσιφετάκης στον STYLE 100 : Το κόστος παραγωγής ταλανίζει όλους τους...

Γ. Τσιφετάκης στον STYLE 100 : Το κόστος παραγωγής ταλανίζει όλους τους αγρότες(ηχητικό)

 

Εν αναμονή σχετικών ανακοινώσεων και συμβουλών από την Περιφέρεια, ο περιφερειακός σύμβουλος Λασιθίου Γιώργος Τσιφετάκης τονίζει πως υπάρχει αυξημένη ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από όλους στην προστασία από τα κουνούπια, που, σε αυτήν την περίοδο, μεταφέρουν ιούς επικίνδυνους για την δημόσια υγεία.

Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί, είπε μιλώντας στον STYLE100 και τον Κώστα Γραμμενίδη ο Γ. Τσιφετάκης που σημείωσε πως μαζί με τον γνωστό, πλέον, ιό του Νείλου, υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες μεταφοράς και άλλων μολύνσεων.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης, θα παρουσιαστεί τις  αμέσως επόμενες μέρες, με τον ίδιο να συστήνει να υπάρχει πάντα η φροντίδα άμεσης πρόσβασης σε εντομοαπωθητικά και εντομοκτόνα για την αποφυγή του κινδύνου.

 

«Το κόστος παραγωγής δεν παλεύεται»

 

Σε αναμονή αποφάσεων και πρωτοβουλιών  από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά την επίσκεψη του υπουργού αλλά και την κατάθεση σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί μετά από επίσκεψη  αντιπροσωπίας στην Αθήνα, βρίσκεται ολόκληρος ο αγροτικός πληθυσμός της περιοχής, με τον υπουργό Γ. Γεωργαντά να αναμένεται σήμερα, Παρασκευή, να πραγματοποίηση επίσκεψη στο Λασίθι για αυτόν τον σκοπό.

«Το κόστος παραγωγής, δεν παλεύεται», τόνισε , σε αναμονή της επίσκεψης, ο Γ. Τσιφετάκης.

Περιμένουμε να δώσει απαντήσεις στα θέματα που του έχουμε πει, σημείωσε , κάνοντας αναφορά στο κόστος και τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα λιπάσματα, στα καύσιμα, την άντληση του νερού, αλλά και χρονίζοντα θέματα όπως η αναμόρφωση  του ΕΛΓΑ, το φορολογικό, το ασφαλιστικό κ.ά.

«Αλλά, αυτή την στιγμή, το κόστος παραγωγής ταλανίζει όλο τον αγροτικό χώρο», πρόσθεσε.

Για τα προβλήματα από τους πληθυσμούς λαγοκέφαλου, μετά την κατάθεση της σχετικής μελέτης στο υπουργείο, αναμένονται αποφάσεις επι των προτάσεων που έχουν κατατεθεί.

Ο Γ. Τσιφετάκης θέλησε να ξεκαθαρίσει πως η Περιβαλλοντική Μελέτη της Περιφέρειας ,δεν σχετίζεται με κάποια «προώθηση» του σχεδιασμού που προσβλέπει το Natura.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ:

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα