Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣυνάντηση επιτροπής με επικεφαλής τον δήμαρχο Σητείας με τον Υφυπουργό...

Συνάντηση επιτροπής με επικεφαλής τον δήμαρχο Σητείας με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος για το NATURA

 

 

                                      Ο Δήμαρχος Σητείας συμμετείχε σήμερα σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά με θέμα « Διερεύνηση/ Τροποποιήσεις για τη μελέτη ΝΑTURA στις περιοχές Παλαικάστρου, Ζάκρου και Ζήρου του Δήμου Σητείας ».

Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Υφυπουργού συμμετείχαν, εκτός του Δημάρχου και οι πρόεδροι των παραπάνω Κοινοτήτων κ.κ. Χατζηδάκης Νίκος, Κεκερίδης Κωστής και Παπαθανασάκη Αλεξάνδρα.

Στη συζήτηση, η οποία έγινε σε κλίμα σύμπνοιας και αλληλοκατανόησης, έγινε σαφές ότι  οι θέσεις του Υπουργείου καλύπτουν πλήρως τις εκφρασμένες, από την τοπική κοινωνία, απόψεις, μέσω των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων και δόθηκε η διαβεβαίωση του Υφυπουργού ότι δεν θα εφαρμοστεί καμία μελέτη για θέματα περιβάλλοντος που θα έρχεται σε αντίθεση με την βούληση των τοπικών φορέων και κοινωνιών.

Στη συζήτηση τέθηκε επίσης το θέμα των δασικών χαρτών όπου υπήρξε η ενημέρωση ότι θα ανακοινωθεί άμεσα η παράταση, για ένα μήνα, της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων, δεδομένου ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ικανοποιηθούν οι πολίτες και να μην υπάρξουν αδικίες.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα