Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑ«What do you see?» -Με τρία εργαστήρια για παιδιά και χορευτική παράσταση...

«What do you see?» -Με τρία εργαστήρια για παιδιά και χορευτική παράσταση ανοιχτή στο κοινό,  η Ζαφειρία Τσιρακάκη έρχεται στη Σητεία το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουλίου

 

 

 

Η σημαντική, ευφάνταστη, ταλαντούχα και πάντα δημιουργική χορογράφος Ζαφειρία Τσιρακάκη, «δικό μας «παιδί», έρχεται και φέτος στην πόλη της, όχι όμως για μια παράσταση χορού ,κάτι που από μόνο του θα ήταν αρκετό, αφού, έχοντας απολαύσει δύο άρτιες  παραστάσεις της ομάδας της QUO VADIS, μόνο μια νέα αισθητική απογείωση περιμένουμε με τη σιγουριά πως θα την προσφέρει. Στην σόλο performance της, αυτή τη φορά.

Η παρουσία της Ζαφειρίας Τσιρακάκη φέτος στη Σητεία, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου, είναι πολυδιάσταση, με δράσεις για παιδιά σε τρεις ηλικιακές ομάδες, σε πρωτότυπα εργαστήρια, με ελεύθερη είσοδο για τα οποία θα σας μιλήσουμε αναλυτικά παρακάτω.

Ολη αυτή η δράση, κορυφώνεται με την παράσταση χορού, την Κυριακή, στις 7.30μ.μ.με ελεύθερη είσοδο, στον χώρο του θεωρείου στην πλατεία Σητείας, με θέμα την σχέση με το περιβάλλον.

Τίτλος: What do you see?

Η ομάδα χορού Quo Vadis και η χορογράφος Ζαφειρία Τσιρακάκη, παρουσιάζουν μία  performance που πραγματεύεται το θέμα της σχέσης του ανθρώπου με την φύση και την μέριμνα ως προς αυτή. Ένα μυσταγωγικό solo που θα αφυπνίσει και ευαισθητοποιήσει τον θεατή μέσα από την εικόνα και την κίνηση. Μία performer ως πλάσμα με δυσδιάκριτα τα όρια της ανθρώπινης φιγούρας έρχεται σε άμεσο διάλογο με την ιδέα ότι η ύπαρξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την φύση. Η φύση είμαστε! Διάρκεια 30 λεπτά.

Συντελεστές:
Χορογραφία / Δραματουργία: Ζαφειρία Τσιρακάκη, Χρήστος Στα Μαρία

Ερμηνεία: Ζαφειρία Τσιρακάκη

Μουσική Σύνθεση: Χλόη Αλιγιάννη
Παραγωγή: Quo Vadis 2023

Καλλιτεχνικά Εκπαιδευτικά Εργαστήρια για τρεις ηλικιακές  ομάδες παιδιών

 Σάββατο – Κυριακή 29 – 30 Ιουλίου

3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας (κλειστό γυμναστήριο)

 είσοδος ελεύθερη
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΣΤΟ 6974912905

CONTAKIDS

Για παιδιά 2-5 ετών:

Ένα εργαστήριο με παιχνίδι και χορό που απευθύνεται σε παιδιά από 2 έως 5 ετών και τους γονείς τους, ή άλλους φροντιστές/συγγενείς με τους οποίους έχουν άνετη σωματική επαφή. Είναι ανοιχτό σε συμμετοχές και με τους δύο γονείς ή ένας γονέας με δύο παιδιά. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία με την κίνηση και τον χορό. Δουλεύοντας με το σώμα, την κίνηση και τη σωματική επαφή, οι γονείς και τα παιδιά αναπτύσσουν μια νέα, φυσική μορφή επικοινωνίας, η οποία είναι ευχάριστη και για τους δύο. Παράλληλα τα παιδιά ενισχύουν και βελτιώνουν τις κινητικές τους δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση τους, και οι γονείς αναπτύσσουν μια αίσθηση εμπιστοσύνης τόσο στο παιδί τους όσο και στον εαυτό τους.

Τσιρακάκη Ζαφειρία- Πιστοποιημένη instructor της τεχνικής ContaKids 2023

Διάρκεια 45 λεπτά

Σάββατο: 11:00-12:00

SUPER HERO!

Εργαστήρι  φαντασίας και μυθοπλασίας για παιδιά 5-10 ετών:

Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά με την καθοδήγηση της ομάδας ανακαλύπτουν τον καθημερινό super ήρωα που κρύβουν μέσα τους. Αναλαμβάνουν task-μικρές περιπέτειες που εγείρουν με ευφάνταστο τρόπο προβληματισμούς γύρω από το θέμα της οικολογίας, της σχέσης με το περιβάλλον, της διατροφής και της ορθής χρήσης των ενεργειακών πόρων.

Κυριακή 11:00-12:00

Δημιουργικό κινητικό εργαστήριο για παιδιά 11-14 ετών:

Πώς κινείται ένα πουλί; Πως αισθάνεται ένα φύλλο όταν το φυσάει ο αέρας; έλα να εξερευνήσουμε παίζοντας στοιχεία από τα οποία εμπνεύστηκε και δομήθηκε η performance της ομάδας χορού σχετικά με την σωματικότητα ζωντανών οργανισμών και φυσικών αισθήσεων. Μαζί θα φτιάξουμε μία μικρή χορευτική παράσταση που θα δείξουμε με κέφι στους φίλους μας! Η δράση δανείζεται στοιχεία από το θεατρικό παιχνίδι, εστιάζοντας στον σύγχρονο χορό και την παραστατικότητα. Ενδυναμώνεται η ομαδικότητα, η φαντασία, η δημιουργικότητα και η ανάδειξη της παραστατικής τέχνης του σύγχρονου χορού ως μέσο έκφρασης επίκαιρων θεμάτων όπως η κλιματική αλλαγή

Σάββατο και Κυριακή 12:00-13:00 παρουσίαση εργαστηρίου Κυριακή 13:30

Ολες οι δράσεις πραγματοποιούνται σε Συνδιοργάνωση με την Περιφέρειας Κρήτης Υπό την αιγίδα του ΔΟΚΑΣ

 Σημαντικές πληροφορίες εργαστηρίου:

Από τη στιγμή που θα μπούμε στον χώρο θα είμαστε όλοι απασχολημένοι να τρέχουμε και να διασκεδάζουμε!

Ακολουθούν ορισμένοι κανόνες και συμβουλές που θα προσπαθήσουμε να σεβαστούμε:

 • Τα παιδία επιτρέπεται να κάνουν ό,τι θέλουν, και όχι αυτό που θέλουμε εμείς • Η προθέρμανση προορίζεται μόνο για ενήλικες. (Εάν συμμετάσχουν τα παιδιά, δείτε παραπάνω!)
  • Άλλες φορές το παιδί συνεργάζεται, άλλες όχι. Αφήστε το παιδί να έχει την ελευθερία να επιλέξει αυτό που θέλει.
  • Κάθε παιδί αντιδρά διαφορετικά. Μερικά κάθονται και παρακολουθούν ή απλώς κάνουν πράγματα που δεν φαίνεται να σχετίζονται με την τάξη. Σεβαστείτε το και μην απογοητεύεστε.
  • Μερικά παιδιά αισθάνονται αμέσως καλά ενώ άλλα χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Ίσως κάποια να χρειαστούν περισσότερο χρόνο από αυτόν που προσφέρεται σε αυτό το μάθημα, και αυτό είναι απολύτως εντάξει.
  • Ο χρόνος, η υπομονή και το πάθος κάνουν τη διαφορά.
  • Εσείς, ο γονιός, μπορεί κάλλιστα να νιώθετε έλλειψη αυτοπεποίθησης. Με την ησυχία σας. Να είστε ευγενικοί και υποστηρικτικοί με τον εαυτό σας, όπως και με το παιδί σας.
  • Μην φέρνετε παιχνίδια στον χώρο, αφαιρεί την προσοχή από την ομάδα.
  • Μη διστάσετε να φέρετε φαγητό μαζί σας γιατί πριν ή μετά το μάθημα το παιδί σας μπορεί να πεινάει.
  • Φορέστε ρούχα που είναι άνετα για να κινείστε ελεύθερα, κάτι στο οποίο μπορείτε να αισθάνεστε χαλαροί και ευχάριστα, και φυσικά το ίδιο ισχύει και για το παιδί σας. Να είστε έτοιμοι να κινηθείτε κατά προτίμηση με γυμνά πόδια ή κάλτσες. Τα παπούτσια δεν είναι πραγματικά χρήσιμα εκτός αν έχετε ειδικές περιστάσεις.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα