Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΓ. Ζερβάκης : Η Σητεία κέρδισε στο ΣτΕ, το έργο της ΤΕΡΝΑ...

Γ. Ζερβάκης : Η Σητεία κέρδισε στο ΣτΕ, το έργο της ΤΕΡΝΑ δεν μπορεί να υλοποιηθεί

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η υπόθεση κερδήθηκε, δήλωσε στην χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σχετικά με την προσφυγή του δήμου, φορέων και πρωτοβουλίας πολιτών κατά της σχεδιαζόμενης από την ΤΕΡΝΑ εγκατάσταση του υποέργου στην περιοχή για το υβριδικό Αμαρίου, ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης.

Είναι η πρώτη επίσημη δημόσια τοποθέτηση για το θέμα, μετά την σύγχυση που έχει δημιουργηθεί και από δημοσιεύματα αλλά και τοποθετήσεις εκπροσώπων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, που διαβάζουν αλλιώς την απόφαση και δηλώνουν σε ραδιοφωνικές τους συνεντεύξεις  πως με την απόφαση ξεμπλοκάρεται το συγκεκριμένο  έργο.

Σύμφωνα με τον Γ. Ζερβάκη, από την περίληψη της απόφασης του  ΣτΕ προκύπτει πως  απορρίπτεται το έργο. Για να προχωρήσει, πρέπει να γίνουν διαφορετικές μελέτες για τους όρους περιβαλλοντικών επιπτώσεων, να σχεδιαστεί εξ αρχής άλλο έργο από αυτό που είχε κατατεθεί ως πρόταση, κάτι που ο ίδιος χαρακτήρισε «πολύ χρονοβόρα διαδικασία».

Δημιουργούνται άλλα δεδομένα, είπε, ο Γ. Ζερβάκης, εκφράζοντας την εκτίμηση πως δεν θα μπει στην διαδικασία η εταιρία να προχωρήσει.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα