Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΚΑΒΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ!

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΚΑΒΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ!

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΚΑΒΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ!

 

 

Ο Δήμος Σητείας και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας (ΟΑΣ) επιχειρούν να σερβίρουν τη μεγαλύτερη κακαβιά στον κόσμο και να ενταχθούν στο GUINNESS WORLD RECORDS.

 

Η προσπάθεια κατάκτησης του GWR για τη μεγαλύτερη κακαβιά προγραμματίζεται για τις 18 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία της πόλης της Σητείας, παρουσία του αξιολογητή του Οργανισμού, επώνυμων σεφ, πολιτιστικών συλλόγων, επισκεπτών και πλήθος κόσμου που θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την κακαβιά.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς της περιοχής και άλλους τοπικούς φορείς.

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο έχει η μεγάλη συμμετοχή από εθελοντές οι οποίοι θα συμβάλλουν στην επιτυχημένη διαδικασία αξιολόγησης και κατάκτησης του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες.

 

Μετά από πολύμηνη προετοιμασία και συνεννόηση με τον Οργανισμό Guinness, ο Δήμος Σητείας κατάφερε να «δημιουργήσει» το ρεκόρ, εντάσσοντας επίσημα τον όρο «Κακαβιά» στη λίστα του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες.

 

Ο Δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, δήλωσε ότι η προσπάθεια να ενταχθούμε στο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες – σερβίροντας τη μεγαλύτερη κακαβιά στη Σητεία– συμβάλει στην ανάδειξη των τοπικών ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων, στην τουριστική προβολή και την προώθηση της περιοχής σαν γαστρονομικός προορισμός.

 

Η κακαβιά αποτελεί ένα έδεσμα εξαιρετικής διατροφικής αξίας και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής μας.

 

Όλη η νοστιμιά της θάλασσας σας περιμένει να τη δοκιμάσετε σε  ένα πιάτο

στις 18 Αυγούστου 2023,  στην κεντρική πλατεία της Σητείας !

 

Μην το χάσετε!

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα