Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΙΕΡΑΠΕΤΡΑΘεοδόσιος Καλαντζάκης Δήμαρχος Ιεράπετρας»:ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΔΕ ΜΕ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ...

Θεοδόσιος Καλαντζάκης Δήμαρχος Ιεράπετρας»:ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΔΕ ΜΕ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ▪ ΧΡΕΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΔΕ ΜΕ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ▪ ΧΡΕΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

«Απαντώντας σε σχετική ανάρτηση Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης, πρέπει να επισημάνω ότι εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος Ιεράπετρας, θεωρώ υποχρέωσή μου προς τους συνδημότες μου να λειτουργώ πάντα με απόλυτη διαφάνεια μη επιχειρώντας να κρύψω οτιδήποτε σχετίζεται με τη δημοτική λειτουργία, όπως αποδεικνύεται άλλωστε πολλαπλώς από την καθημερινή ενημέρωση για το έργο που υλοποιούμε τόσο στην ιστοσελίδα του Δήμου, όσο και στον έντυπο, ραδιοφωνικό και ηλεκτρονικό τύπο της Κρήτης.

Σεβόμενος το δικαίωμα των πολιτών στην έγκυρη ενημέρωση αναφορικά με τα τεκταινόμενα στον Δήμο της Ιεράπετρας, θέλω να τονίσω ότι από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η υγειονομική κρίση, αναλάβαμε πρωτοβουλίες, ώστε η Ιεράπετρα να διατηρήσει ένα καλό επίπεδο προστασίας έναντι του κορωνοϊού. Και όπως φαίνεται από το γεγονός ότι ο Δήμος μας μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε κατορθώνει να ελέγχει την διασπορά του ιού και να μην έχει βρεθεί ούτε στο «κόκκινο» ούτε στο «βαθύ κόκκινο», η άμεση λήψη μέτρων από την πλευρά του Δήμου σε συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες απέδωσε.

Σε ότι αφορά τα πρωτόκολλα προστασίας, πρέπει να τονίσω ότι δεν έχουν αρμοδιότητα ούτε ο Δήμαρχος, ούτε οι Πρόεδροι των Επιτροπών, αλλά είναι ευθύνη της Πολιτείας και του ΕΟΔΥ. Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες που πρέπει να τηρούνται και πρέπει να συνεργαζόμαστε με το αρμόδιο Υπουργείο. Πάρα ταύτα, προσωπικά, ουκ ολίγες φορές ανέλαβα την πολιτική ευθύνη, όποτε έκρινα ότι χρειαζόταν, παίρνοντας αυστηρότερα μέτρα για την προστασία των πολιτών.

Ουδέποτε επιχείρησα να κρύψω οποιοδήποτε πρόβλημα «κάτω από το χαλί» και ούτε είχα κάποιο όφελος να το κάνω. Υπενθυμίζω ότι όποτε έχουμε επιβεβαιωμένο κρούσμα οπουδήποτε στον Δήμο, είτε σε κάποια κοινότητα, είτε σε Δημοπρατήρια, είτε σε Συνεταιρισμούς εφαρμόζεται άμεσα η προβλεπόμενη νομοθεσία.

Ο κορωνοϊός είναι ένα πολύ σοβαρό και υπαρκτό πρόβλημα. Είναι πολύ απρεπές και εξαιρετικά επικίνδυνο να χρησιμοποιείται από κάποιους είτε για πολιτικό όφελος, είτε για προσωπική προβολή, είτε για αύξηση ακροαματικότητας. Επιθυμία και επιδίωξή μου είναι με αίσθημα ευθύνης και χωρίς κινδυνολογία, να διατηρήσουμε την καλή εικόνα που επικρατεί στον Δήμο μας χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα ούτε στον τουρισμό, ούτε στους αγρότες μας, ούτε σε κανένα επαγγελματικό κλάδο. Οφείλουμε να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ χωρίς να στοχοποιούμε επαγγελματίες με φόβο να περιθωριοποιηθούν και να πληγούν ανεπανόρθωτα τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Ειδικά για τον κλάδο των αγροτών, ήμουν και θα είμαι πάντα κοντά στους αγρότες της Ιεράπετρας υπερασπιζόμενος τα συμφέροντά τους. Προωθώ και στηρίζω τα αιτήματα τους όχι μόνο σε επίπεδο Υπηρεσιών και Περιφέρειας, αλλά και σε επίπεδο Κυβέρνησης, έχοντας ενημερώσει για τα προβλήματα του κλάδου τόσο τον Κυβερνητικό Βουλευτή, όσο και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Υπουργό Οικονομικών. Πρόσφατα, μάλιστα, συναντήθηκα με τον τέως Γενικό γραμματέα του ΥΠΑΑΤ, κ. Γιώργο Στρατάκο, στον οποίο και ανέπτυξα τις θέσεις των Αγροτών της Ιεράπετρας.

Αυτή η Δημοτική Αρχή δεν παίζει παιχνίδια πολιτικών συμφερόντων. Αυτήν τη Δημοτική Αρχή οι αντιπαραθέσεις δεν την εκφράζουν. Αυτές μόνο κακό κάνουν στην ομαλή λειτουργία του Δήμου. Σέβομαι τις διαφορετικές απόψεις. Είμαι ένας Δήμαρχος ο οποίος έχω αποδείξει έμπρακτα, από το 2007, όταν ανέλαβα Δήμαρχος Μακρύ Γιαλού, ότι συνεργάζομαι με όλες τις Κυβερνήσεις για το καλό του τόπου. Όπως συνεργάζομαι και με όλα τα ΜΜΕ της Ιεράπετρας, χωρίς να με αφορά αν είναι ή αν αυτοπροσδιορίζονται ανεξάρτητα και αμερόληπτα καθώς και οι δημοσιογράφοι όπως και εμείς κρινόμαστε από τον κόσμο. Στόχος μου είναι να οδηγώ πάντα την Ιεράπετρα σε «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» με αποκλειστικό γνώμονα την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων και την υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων που έχει ανάγκη ο Δήμος. Πάνω από όλα, η παράταξη μου κι εγώ, έχουμε το συμφέρον των Δημοτών της Ιεράπετρας.

Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Δήμαρχος Ιεράπετρας»

 http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα