Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΛεωνίδας Τερζής Δημοτικός Σύμβουλος:Ο χρόνος δεν σταμάτησε, απλά γίνεται αμείλικτος.

Λεωνίδας Τερζής Δημοτικός Σύμβουλος:Ο χρόνος δεν σταμάτησε, απλά γίνεται αμείλικτος.

Ο χρόνος δεν σταμάτησε, απλά γίνεται αμείλικτος.

 

Στο δημόσιο λόγο είναι επιβεβλημένο να δίδεται η δυνατότητα, στον πολίτη να μπορεί να αποκρυσταλλώσει την άποψη του δια της παράθεσης γεγονότων και ενεργειών. Φρονώ πως είναι ιδιαίτερα υγιές και δημοκρατικό να ανταλλάσσονται απόψεις και θέσεις χωρίς να σημαίνει πως στο τέλος πρέπει όλοι  να συμφωνούμε. Χαίρομαι πως στον καιρό της πανδημίας, έστω και μέσα από τις σελίδες  των ΜΜΕ και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης αναπτύσσεται διάλογος μεταξύ ανθρώπων που τολμώ να πω, πως χαίρουν αλληλοεκτίμησης. Εξάλλου αυτή είναι η επιτομή της δημοκρατίας, ο διάλογος και η αντίθετη άποψη η οποία πρέπει να είναι πάντα σεβαστή. Οτιδήποτε άλλο, όπως η απαίτηση ομοφωνίας σε κάθε  απόφαση της όποιας  διοικούσας  αρχής παραπέμπει σε δημοκρατίες Μαδούρο και συντεταγμένα παλαμάκια αλα Κιμ Γιονκ Ουν.

Στη  δημοκρατία η λαϊκή ετυμηγορία πρέπει να είναι πάντα σεβαστή.  Η ετυμηγορία ως γνωστό ποτέ δεν είναι καθολική προς την μία ή την άλλη πλευρά. Ωστόσο δεν είναι πολιτικά ορθό να δαιμονοποιούμε την μειοψηφία, μείζονα ή ελάσσονα, διότι με αυτόν τον τρόπο προσβάλλουμε την προτίμηση μεγάλης αθροιστικά  μερίδας  των συμπολιτών μας.

Η παράθεση και κατάθεση άποψης, πρότασης ή σκέψης, ακόμα και κριτικής θεωρώ πως είναι υποχρέωση του κάθε ενός από αυτούς που με την ετυμηγορία του λάου τάχθηκαν να τον εκπροσωπούν. Κάθε άλλη σκέψη που μεταφράζει   την δημόσια παρέμβαση ως ανάγκη για  δημοσιότητα,  μάλλον δεν μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή μιας και προσβάλει τους πολίτες που εκπροσωπούνται από αυτήν την άποψη.

Από την ιδεατή παραπάνω  σκέψη, ας περάσουμε στις παρατηρήσει του αγαπητού φίλου μου κ.Μακρυνάκη.

Σχετικά με την ενεργή σύμβαση για την συντήρηση των αντλητικών συγκροτημάτων, η οποία ήταν όπως  αναφέρει με μηδαμινό οικονομικό  υπόλοιπο προς χρήση, τον ενημερώνω πως οι διατάξεις επιτρέπουν  την επέκταση της σύμβασης κατά 15% επιπλέον του αρχικώς συμβασιοποιημένου ποσού, πράγμα που δεν έγινε.

Για την γεώτρηση στις Μέλισσες της   τ.κ.Σκοπής ,ίσως δεν έχετε πληροφορηθεί πως παρά το γεγονός της αποκατάστασης της δεν είχε επάρκεια σε νερό με τον κίνδυνο υφαλμύρωσης προ των πυλών.

Θα είχε ενδιαφέρον να μας πείτε πόσες γεωτρήσεις είναι τώρα ανενεργές και γιατί.

Δεν θα συμφωνήσω, με την άποψη του πως η λεπτομερής αναφορά στην νομοθεσία ή τις διατάξεις  «ελάχιστα ενδιαφέρει τον δημότη». Να θυμίσω πως θυμόσοφος λαός λέει ότι η «λεπτομέρεια κάνει την διαφορά».

Θα συμφωνήσω με τον φίλο μου τον Νίκο ( το μεταφέρω αυτολεξεί), «Ο πολίτης ενδιαφέρεται για την καθαρή γειτονιά, την επάρκεια νερού που πίνει και αρδεύει, την δυνατότητα να μεταβαίνει στην περιουσία του και την προοπτική που έχει το παιδί του να επιτύχει σ αυτή την γωνιά του κόσμου ». Για όλους τους παραπάνω λόγους και για τον κάθε ένα ξεχωριστά, φίλε μου Νίκο ο δήμος προμηθεύτηκε 5  νέα απορριμματοφόρα  και ένα πλυντήριο κάδων, προχώρησε σε επένδυση πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ σε αρδευτικά δίκτυα και έπεται η συμβασιοποίηση 987,000 ευρώ περίπου που αφορούν την περιοχή Σταυρωμένου, Περβολακίων και Μόχλους. Για αυτούς του λόγους ο δήμος προμηθεύτηκε 3 νέα JCB (φορτωτές) για να μπορεί να παρεμβαίνει ανα πάσα στιγμή σε δύσβατα σημεία.

Για να υπάρχει προοπτική ο δήμος προχώρησε με βήματα εξωστρέφειας  προς τον τουρισμό, πίεσε για την ολοκλήρωση του αεροδρομίου, την ολοκλήρωση της γέφυρας Χαμεζίου, δημιούργησε το Γεωπάρκο, επέκτεινε και επικαιροποίησε  το ΠΟΠ ελαιολάδου Σητείας, πίεσε για την ωρίμανση των μελετών του ΒΟΑΚ.

Σχετικά με την αναφορά σου στις 80.697,09 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των τόκων (αριθμός εντάλματος πληρωμής 273/2020)  για οφειλές από την συντήρηση των γεωτρήσεων, μάλλον παραβλέπεις πως αφορούν εργασίες  που έγιναν τα έτη 2007 και 2008, πολύ πριν την ανάληψη της δημοτικής αρχής από εμάς. Τον ενημερώνω πως το απλήρωτο ποσό από την διακυβέρνηση του κυρίου Κουρουπάκη ήταν πολύ μεγαλύτερο, αλλά λόγω πενταετίας παραγράφηκε.

Σχετικά με την απένταξη του φράγματος των Λιθινών  από το πακέτο Γιούνγκερ δεν νομίζω πως ήταν αρμοδιότητα  του δήμου. Παρά το γεγονός πως από τότε μέχρι τώρα είναι ενταγμένο στα έργα Εθνικής Σημασίας που σημαίνει ότι πότε δεν θα διαγράφει ως έργο. Για τις  Χοχλακίες τον Απρίλιο του 2017 ολοκληρώθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης, σχετικά με την απένταξη μπορείτε να ερωτήσετε το αρμόδιο Υπουργείο.

Βέβαια όταν συζητούμε, για να μπορούμε να έχουμε ώριμα συμπεράσματα καλό θα είναι να υπάρχουν κάποιες σταθερές. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε περιόδους μνημονίων, capital control, μειωμένων ΚΑΠ, κληρονομιά  4.500.000 ευρώ δανείων, κατάσχεση 2.231.000 ευρώ για το σχέδιο πόλης στα Κόκκινα( εκκρεμεί  δημοτικό συμβούλιο με το φάκελο της υπόθεσης), με προγενέστερες περιόδους όπου έδεναν τους «σκύλους με τα λουκάνικα», ούτε με την περίοδο που διανύουμε όπου ο Κορονοιός έχει αναχθεί σε Κολυμπήθρα του ΣΙλωάμ και εξαγνίζει  τα πάντα, μιας και το κράτος συνεχίζει να επιχορηγεί τους Δήμους με επιπλέον χρήματα. Ίσως αυτό να εννοεί ο φίλος μου ο Νίκος όταν μιλά για αυτούς που χρήζουν διερεύνησης

Θεωρώ πως για το καλό και το συμφέρον του τόπου αυτά που μας ενώνουν είναι   περισσότερα από αυτά που φαινομενικά κάποιοι εμφανίζουν πως μας χωρίζουν.

Τέλος εύχομαι Καλή Ανάσταση, υγεία, ευτυχία και άμεση επιστροφή στην κανονικότητα.

 

 

Λεωνίδας Τερζής

Δημοτικός Σύμβουλος

http://STYLE100FM.GR

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα