Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΑναστήλωση της Μονής Τοπλού μετά από συντονισμένες προσπάθειες Γ. Πλακιωτάκη, τοπικών διοικητικών...

Αναστήλωση της Μονής Τοπλού μετά από συντονισμένες προσπάθειες Γ. Πλακιωτάκη, τοπικών διοικητικών και εκκλησιαστικών φορέων(βιντεο-φωτο)

Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται η μερική  αναστήλωση της Μονής  Τοπλού, με την αποφασιστική συμβολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και τις  συντονισμένες προσπάθειες τοπικών φορέων και εκκλησιαστικών αντιπροσώπων

.

Την γνωστοποίηση έκανε από την εορτάζουσα Μονή Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Τοπλού, ο  ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος, μετά το πανηγυρικό συλλείτουργο που τελέστηκε από τον  μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο και τον Επίσκοπο Βαβυλώνας του  Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας Θεόδωρο, παρουσία των δημάρχων Σητείας και Ιεράπετρας Γ. Ζερβάκη και Θ. Καλατζάκη, του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γ. Γουλιδάκη, του Αστυνομικού  Διευθυντή και του Διοικητή της  Βάσης Κυρδιαμαδίου και πολλών ακόμα  εκπροσώπων φορέων.

Ολοι, είχαν ρόλο και συμμετοχή στο να γίνει εφικτή η αναστήλωση.

Το έργο πρόκειται να  χρηματοδοτηθεί συνολικά με 1.100.000 ευρώ, ενταγμένο πλέον στο ΕΣΠΑ από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι αναστηλώσεις αφορούν το ιστορικό καμπαναριό, τους χώρους υποδοχής και προσβασιμότητας με τον Αμβρόσιο να δηλώνει πως, με την περάτωση των εργασιών, η Μονή θα είναι προσβάσιμη σε όλους, χωρίς να υπάρχουν πλέον εμπόδια για τα Άτομα με Κινητικά Προβλήματα ή Αναπηρία .

Την πορεία των εργασιών αναλαμβάνει να παρακολουθεί η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Μονή.

Από τον ηγούμενο Αμβρόσιο , αλλά και  τον μητροπολίτη Κύριλλο εκφράστηκαν   ευχαριστίες σε όλους όσους  συνέβαλαν στην ένταξη της αναστήλωσης στο ΕΣΠΑ, και είναι πολλοί που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, μαζί με τον Υπουργό, που επισκέφτηκε την Μονή συνοδευόμενος από τον Γ.Γ του υπουργείου Μανώλη Κουτουλάκη, που επίσης έχει κομβικό ρόλο.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα