Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΑνοιχτή Επιστολή Δημάρχου Σητείας

Ανοιχτή Επιστολή Δημάρχου Σητείας

Σητεία, 12 Μαρτίου 2023

Αγαπητοί συνδημότες

Εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια, η Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος, δέχονται έναν πόλεμο με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και παραπληροφόρηση, αντίθετο σε κάθε μορφή αντιπολιτευτικής δεοντολογίας, με μοναδικό σκοπό την αποδόμηση κάθε σοβαρής προσπάθειας που επιχειρείται στο Δήμο Σητείας από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε συνειδητά αποφασίσει να μην εμπλακούμε σε απαντήσεις και αντιπαραθέσεις, εκτιμώντας ότι στην συνείδηση των συνδημοτών προέχει η αντιμετώπιση της καθημερινότητας, η παραγωγή έργου και η βελτίωση της εικόνας του τόπου.

Πιστοί στις δεσμεύσεις μας και παρά τη διετή πανδημία και την πρωτοφανή και καταστροφική πλημμύρα που έπληξε την περιοχή – που και στις δύο των περιπτώσεων θεωρούμε ότι ανταποκριθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο-, υλοποιούμε ένα αναπτυξιακό σχεδιασμό που αλλάζει οριστικά και τις προοπτικές της πόλης.

Εντός των επόμενων ημερών ξεκινά η ανάπλαση και αναβάθμιση περίπου 17 στρεμμάτων δημόσιου χώρου (δρόμοι – πεζοδρόμια), στα κεντρικότερα σημεία της πόλης, με πλακοστρώσεις και δενδροφυτεύσεις προϋπολογισμού 2.000.000 €, έργο πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του τόπου.

Υπογράψαμε τη σύμβαση μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμου Σητείας, και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 1.000.000 €, προχωράμε στην ανακατασκευή και αξιοποίηση του παλιού επαρχείου, ενός εμβληματικού κτηρίου που τόσα χρόνια στοιχειώνει και υποβαθμίζει την κεντρική πλατεία της Σητείας.

Άμεσα δημοπρατείται το έργο των πλωτών εξεδρών στο λιμάνι της Σητείας μαζί με τα συνοδά έργα, και με την αναβαθμισμένη εικόνα του χερσαίου μετώπου δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του τόσο αναγκαίου και απαραίτητου θαλάσσιου τουρισμού.

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και με την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και αφού εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση, με υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών ύψους 4.070.000€, θα κατασκευαστούν  τρεις ύφαλοι κυματοθραύστες, θα αναπληρωθεί με άμμο το παραλιακό μέτωπο, και θα διασφαλιστεί η προστασία του παραλιακού δρόμου και η απρόσκοπτη και ασφαλής κίνηση οχημάτων και πεζών.

Έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας ύψους 2.000.000 €, ήδη εκτελούνται στην πόλη και στα τοπικά διαμερίσματα.

Η κατασκευή του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και ήδη η όψη του κτηρίου διαμορφώνει την εικόνα της περιοχής.

Και ο σχεδιασμός μας δε σταματά εδώ. Δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα εκτελούνται στην πόλη και τα χωριά με δημιουργία νέων και επεκτάσεις αθλητικών εγκαταστάσεων και αναπλάσεις δημόσιων χώρων.

Τρία χρόνια επίπονης και συνετής διαχείρισης και διοίκησης των οικονομικών του Δήμου Σητείας, έχουν σαν αποτέλεσμα την αποπληρωμή των οποιοδήποτε παλαιών δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου) και παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες με την υπέρμετρη αύξηση του ενεργειακού κόστους, καταφέραμε με έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις προς το Δήμο Σητείας, όχι μόνο να μην επιβαρύνουμε τους δημότες με ούτε ένα ευρώ, αλλά και να αποπληρώσουμε όλες τις παλαιές δανειακές υποχρεώσεις και για πρώτη φορά ο Δήμος Σητείας δεν οφείλει σε κανένα πιστωτικό ίδρυμα.

Με συνεχείς προσπάθειες εξωστρέφειας, εκδηλώσεις και αλλαγής της εικόνας, και σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης, το όνομα «ΣΗΤΕΙΑ» εδραιώνεται στη συνείδηση των επισκεπτών με συνέπεια ένα συνεχές και αυξανόμενο ενδιαφέρον επισκεψιμότητας στον τόπο μας.

Τέλος, με τη συμμετοχή και βοήθεια όλων σας, ο Δήμος Σητείας «μεγάλωσε». Στην τελευταία απογραφή καταφέραμε να ξεπεράσουμε το φράγμα των 20.000 κατοίκων, και να καταταγεί ο Δήμος Σητείας στους μεσαίους δήμους, με άμεση επίπτωση και αυξημένες χρηματοδοτήσεις και ενισχύσεις προς όφελος βεβαίως των συνδημοτών.

Και δε σταματούμε εδώ, έχουμε εξασφαλίσει σημαντικές χρηματοδοτήσεις για ασφαλτοστρώσεις, οδική ασφάλεια, αγροτική οδοποιία, βελτιώσεις των εγκαταστάσεων για ορθολογική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού, σχέδια πόλης, αναβαθμίσεις και επεκτάσεις βιολογικών, αναπλάσεις δημόσιων χώρων και ανάδειξη ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, ανάπτυξη και διεύρυνση των ορίων του Γεωπάρκου, έργα σημαντικά που στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προτεραιοποιηθούν και θα μπουν σε τροχιά υλοποίησης αλλάζοντας την εικόνα μιας υπερδεκαετούς στασιμότητας και υπανάπτυξης.

Αγαπητοί συνδημότες

Για μας προτεραιότητα είναι η συνεχής προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων και ο σχεδιασμός και ολοκλήρωση όλων των οραματικών στόχων μας για τον τόπο και για αυτό ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Υπουργό κο Πλακιωτάκη, τον Περιφερειάρχη κο Αρναουτάκη, όλους τους αντιδημάρχους, τα συμβούλια των επιχειρήσεων και οργανισμών του Δήμου, τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες και όλους τους φορείς εθελοντές και δημότες που πραγματικά αγαπούν και ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και πρόοδο αυτού του τόπου.

 

Στις συστηματικές προσπάθειες κάποιων για αποπροσανατολισμό των συνδημοτών και δημιουργία τεχνικών εντάσεων παραμένουμε παγερά αδιάφοροι και συνειδητά αμέτοχοι. Ο διαφορετικός τρόπος άσκησης των καθηκόντων μας και η άλλη αντίληψη στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων μακριά από πολιτικές εξαρτήσεις, παρεμβάσεις και επηρεασμούς και η καθημερινή επικοινωνία και επαφή με όλους τους συνδημότες μας είναι η βάση για αμοιβαία συνεργασία και εμπιστοσύνη.

Ο τόπος αλλάζει, η πόλη αναπτύσσεται και ομορφαίνει και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η Σητεία γίνεται η «αγαπημένη» όλης της Κρήτης,

Οι εκδηλώσεις στον τόπο γίνονται σημείο αναφοράς και η ανανεωμένη εικόνα της πόλης εντυπωσιάζει και κυκλοφορεί παντού. Μαζί συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες γιατί σας έχουμε και μας έχετε εμπιστοσύνη.

 

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Σητείας

Ζερβάκης Γιώργος

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα