Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΓ. Πλακιωτάκης στην τελετή ορκωμοσίας 151 νέων Λιμενοφυλάκων: Το Λιμενικό Σώμα αλλάζει,...

Γ. Πλακιωτάκης στην τελετή ορκωμοσίας 151 νέων Λιμενοφυλάκων: Το Λιμενικό Σώμα αλλάζει, μεταβάλλεται, βελτιώνεται

. Πλακιωτάκης στην τελετή ορκωμοσίας 151 νέων Λιμενοφυλάκων: Το Λιμενικό Σώμα αλλάζει, μεταβάλλεται, βελτιώνεται

 

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου Λ.Σ. Θεόδωρου Κλιάρη, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή ορκωμοσίας 151 Δόκιμων Λιμενοφυλάκων κατάταξης έτους 2019.

«Είστε αναμφίβολα μια σειρά», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, «που εισάγεται σε ένα ολοένα και πιο σύγχρονο Λιμενικό Σώμα αντάξιο της ιστορίας του και των προσδοκιών της ελληνικής Πολιτείας, της ελληνικής κοινωνίας, της ναυτιλίας μας.

 

«Το Λιμενικό Σώμα», πρόσθεσε, «αλλάζει, μεταβάλλεται, βελτιώνεται κοιτάζοντάς το μέλλον με σιγουριά, με αυτοπεποίθηση και διαρκή ετοιμότητα να ανταποκριθεί στην πολυσύνθετη αποστολή του, στην πρώτη γραμμή της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα, του θαλασσίου περιβάλλοντος των θαλάσσιων συνόρων μας.

 

Με προσήλωση στους κανόνες της θάλασσας, τις διεθνείς συνθήκες, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, κάθε μέρα, εφτά μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος δίνουν με πείσμα και αυταπάρνηση έναν αγώνα που έχει φέρει το σώμα πολύ ψηλά στην εκτίμηση της Ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο».

 

Εξάλλου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, απευθυνόμενος στους νέους Λιμενοφύλακες, τους επισήμανε ότι «με τον όρκο που δώσατε αναλάβατε το βαρύ φορτίο να πάρετε στα χέρια σας μια ιστορία προσφοράς στον τόπο, στο νησιώτη, στη ναυτιλία μας, στον Έλληνα ναυτικό, μεγαλύτερης των εκατό ετών.

 

Πολύ σύντομα το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος θα σας αναθέσει τα καθήκοντά σας και ευχή όλων μας είναι όχι μόνο να κατανοήσετε τον χώρο του οποίου αποτελείτε πλέον μέλη, αλλά να τον αγαπήσετε και να τον κάνετε τρόπο ζωής.

 

Να τον ενισχύσετε και με την παρουσία σας και τις γνώσεις σας. Να τον βελτιώσετε και να τον πάτε μακρύτερα από το σημείο που τον παραλαμβάνεται σήμερα.

 

Χρέος δικό μας είναι να σας εξοπλίσουμε με όλα εκείνα τα σύγχρονα μέσα και εργαλεία που απαιτούν οι συνθήκες και που χρειάζεστε για να φέρετε σε πέρας την αποστολή σας», πρόσθεσε και τους ευχήθηκε να έχουν μια σταδιοδρομία αντάξια των προσδοκιών τους», κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης.

 

Στην τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου Δωρόθεος Β’, ενώ παρέστησαν επίσης ο Α’ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Ισάκογλου Νικόλαος, ο Β’ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλεξανδράκης Γεώργιος, ο Διοικητής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού Πλοίαρχος Γαβαλάς Χαράλαμπος Π.Ν., ο Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναύαρχος Ιωάννης Παττάς Π.Ν. καθώς και Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

 

https://www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/g-plakiwtakhs-sthn-teleth-orkwmosias-151-newn-limenofylakwn-to-limeniko-swma-allazei-metaballetai-beltiwnetai/

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα