Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήUncategorizedΜεγάλες ποσότητες νερού προς άρδευση με την τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων από την...

Μεγάλες ποσότητες νερού προς άρδευση με την τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων από την ΔΕΥΑΣ(BINTEO)

 

 

Εφτακόσιες χιλιάδες κυβικά νερού προς άρδευση με την ταυτόχρονη αναλογικά μείωση χρήσης πόσιμου νερού για άλλους σκοπούς εξασφαλίζεται με το έργο της ΔΕΥΑΣ για το Βιολογικό Σητείας που υπογράφτηκε σήμερα από τον πρόεδρο της δημοτικής εταιρίας Σταύρο Συλλιγαρδάκη και τον ανάδοχο της προμήθειας Μανώλη Διαλυνά.

Η προμήθεια  και εγκατάσταση συστήματος τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού Σητείας , χαρακτηρίζεται ως ζωτικής σημασίας για την περιοχή, πληροί τα αυστηρότερα όρια της νομοθεσίας και προβλέπει την ανανέωση συστημάτων επεξεργασίας και τηv εγκατάσταση νέου εξοπλισμού.

Σε δεύτερη φάση, με την μελέτη να έχει εγκριθεί και διασφαλισμένη την χρηματοδότηση,  το νερό από το βιολογικό, θα αποθηκεύεται σε δεξαμενή χωρητικότητας 1.700 κυβικών στην περιοχή του αεροδρομίου και από εκεί με δυο αγωγούς θα διοχετεύεται  ευρύτερα.

Αξιοσημείωτο είναι πως όποιες καθυστερήσεις υπήρξαν, δεν αφορούν την ΔΕΥΑΣ που έτρεξε γρήγορα όλες τις διαδικασίες, αλλά γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Ελεγκτικού Συμβουλίου.

Ο Σταύρος Συλλιγαρδάκης αναφέρθηκε εκτεταμένα στην συνεισφορά του Υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη σε έργα που αφορούν τον οργανισμό, που σε οικονομικό μέγεθος φτάνουν τα οκτακόσια χιλιάδες ευρώ, ευχαριστώντας τον δημόσια.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα