Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΝίκος Καραμανωλάκης: "ΑΓΡΟΝ ΗΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΕΞΕΛΘΕΙΝ ΚΑΙ ΙΔΕΙΝ ΑΥΤΟΝ"

Νίκος Καραμανωλάκης: “ΑΓΡΟΝ ΗΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΕΞΕΛΘΕΙΝ ΚΑΙ ΙΔΕΙΝ ΑΥΤΟΝ”

“ΑΓΡΟΝ ΗΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΕΞΕΛΘΕΙΝ ΚΑΙ ΙΔΕΙΝ ΑΥΤΟΝ”

Στη παρούσα φάση χρειάζεται σκληρή γλώσσα. Δεν χρειαζονται χαϊδολογήματα. Η Δημοτική Αρχή δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Δείχνει ακατανόητη  αδράνεια. Δείχνει επικίνδυνη ηττοπάθεια.

Αναφέρομαι στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας.

  1. ΒΟΑΚ: Είχα ζητήσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο από πέρυσι τον Οκτώβρη και να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Όταν βγάζανε μάτια οι δηλώσεις των διαφόρων απεσταλμένων για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Είχα ζητήσει πανδημοτική κινητοποίηση αρχής γενομένης με συγκέντρωση στη πλατεία.

Δεν χρειάζεται ήταν η απάντηση διότι “αγρόν ηγόρασα”.

Έγινε το Δημοτικό Συμβούλιο, σχεδόν ένα χρόνο μετά, μετά και από τις πρόσφατες ανακοινώσεις…..

  1. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: Έχουμε ζητήσει εδώ και ένα μήνα, ως Δημοτική Παράταξη, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με επιστολή που έχει δημοσιοποιηθεί στα ΜΜΕ και κοινοποιηθεί στο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι γνωστό ότι η εταιρεία που θα διαχειριστεί το νέο αεροδρόμιο του Καστελίου λειτουργώντας άκρως ανταγωνιστικά, έχει θέσει ΑΠΕΧΘΗ όρο που δεν επιτρέπει περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου μας. Αυτός ο όρος πρέπει πάσει θυσία να αφαιρεθεί από τη σύμβαση. Χρειάζεται πολιτική απόφαση για νομοθετική ρύθμιση. “Αγρόν ηγόρασαν”
  2. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Εδώ και καιρό, μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τροποποίηση του νοσοκομειακού χάρτη, ασκούνται πιέσεις ώστε να υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο Σητείας σε Κέντρο Υγείας. Όπως-όλοι θέλω να

πιστεύω- καταλαβαίνουμε ότι θα είναι το τελειωτικό χτύπημα. Η Επιτροπή Υγείας, συνεδρίασε εκτάκτως και ανέδειξε και καταδίκασε ένα απίστευτο παρασκήνιο που επεξεργάζεται την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας και κρούει τον κώδωνα. Πρέπει ΤΩΡΑ που γίνονται οι διεργασίες να γίνει ότι γίνει. Μετά τις ανακοινώσεις θα είναι πολύ αργά. Πρέπει να κινηθεί άμεσα και αποτελεσματικά η Δημοτική Αρχή που έχει την ευθύνη των πραγμάτων του Δήμου.

Αν χαθεί ο έλεγχος στη παρούσα φάση , ο Δήμος με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθεί στην απομόνωση.

Υ.Γ. Όσοι πιστεύουν ακόμα ότι το σενάριο περί άναρχης επέλασης των ΑΠΕ , μετά την κλοπή της γης μέσω των δασικών χαρτών και την καλωδιακή διασύνδεση της Κρήτης είναι επιστημονικής φαντασίας πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Νίκος Καραμανωλάκης

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα