Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΝίκος Καραμανωλάκης: ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Νίκος Καραμανωλάκης: ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί από το γραφείο του κ. Δημάρχου, άποψή μου την οποία εξέφρασα και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι η εξής: Η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε τμήμα της Ελευθερίου Βενιζέλου για ένα 3μηνο είναι ημίμετρο. Δείχνει αδυναμία, φόβο και ανασφάλεια. Δείχνει προχειρότητα και ενέχει τον κίνδυνο να εξαχθούν λανθασμένα συμπεράσματα όταν,  μετά το πέρας του 3μήνου,  ο Εμπορικός Σύλλογος εκτιμήσει τα αποτελέσματα. Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι η πλήρης πεζοδρόμηση αφού φυσικά προηγηθεί αρχιτεκτονική μελέτη και σωστός σχεδιασμός ώστε ο πεζόδρομος να προσελκύσει τους πολίτες. Να δημιουργηθεί ένα ευχάριστο, φιλικό αλλά και ασφαλές περιβάλλον για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας. Να αποκτήσει ανθρώπινο χαρακτήρα για τα παιδιά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξει μια ενημερωτική καμπάνια ώστε να βοηθηθούν οι πολίτες να αλλάξουν νοοτροπία.

Οι πεζοδρομήσεις , εάν προηγηθεί σωστός σχεδιασμός είναι βέβαιο ότι βελτιώνουν το επίπεδο ζωής των πολιτών και βέβαια ταυτόχρονα αυξάνεται και η εμπορική κίνηση. Υπάρχουν πολλές έγκυρες μελέτες που το αποδεικνύουν. Υπάρχει τεράστια εμπειρία στο θέμα αυτό και σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Παραδείγματα πεζοδρόμησης υπάρχουν πάρα πολλά στην Ελλάδα. Παντού οι πεζοδρομήσεις έδωσαν νέα πνοή και υπεραξία στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν πρέπει λοιπόν να υπάρχουν φοβίες και ανασφάλειες και να προχωρήσουμε στην πλήρη πεζοδρόμηση όχι μόνο της Βενιζέλου αλλά και της Κωνστ.

Καραμανλή όπως και της κεντρικής πλατείας της πόλης. Να προηγηθούν οπωσδήποτε κυκλοφοριακές μελέτες που να προβλέπουν σε βάθος 30νταετίας.

Δεν είναι ωραία η εικόνα αυτή με τόσα τροχοφόρα στο κέντρο της πόλης το οποίο είναι εντελώς αφιλόξενο. Επίσης, οι  υπάρχοντες πεζόδρομοι είναι εντελώς εγκαταλελειμμένοι  και αυτό πρέπει να διορθωθεί άμεσα διότι μας εκθέτουν.

Επαναλαμβάνω ότι το κλείσιμο των δρόμων με απαγόρευση απλώς της κυκλοφορίας, βάζοντας ένα σήμα στην αρχή και άλλο ένα στο τέλος, είναι μία πρόχειρη και βιαστική λύση. Δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα