Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΣΤΑΘΜΟΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΟ εναλλακτικός τουρισμός ευνοεί την Σητεία(βίντεο)

Ο εναλλακτικός τουρισμός ευνοεί την Σητεία(βίντεο)

Κ.Λυμπερίου και Ελ. Κουμεντάκη   μιλούν για  καλή καλοκαιρινή περίοδο 

Η στροφή από τον μαζικό στον εναλλακτικό τουρισμό , μια παγκόσμια τάση στην μετά covid εποχή, με τους επισκέπτες να δίνουν βάρος στην ποιοτική τους καθημερινότητα, ενταγμένη στην περιοχή που επιλέγουν, σε όλο της το φάσμα , πολιτισμό, διαδρομές φυσιολατρικές, τοπικά προϊόντα και τοπική κουζίνα, ευνοεί την ευρύτερη περιοχή της Σητείας .

Είναι η εκτίμηση που μεταφέρουν, μετά την συμμετοχή της Σητείας στην  Διεθνή Έκθεση Τουρισμού « World Tourism Expo» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 13 με 15  Μαΐου, ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Κωστής Λυμπερίου και η Ελευθερία Κουμεντάκη, μέλος  της Επιτροπής Διαχείρισης του Γεωπάρκου, μαζί με την πρόβλεψη για μια καλή καλοκαιρινή περίοδο , φέτος , παρά τα προβλήματα .

Διότι τα προβλήματα είναι υπαρκτά, και έγινε συγκεκριμένη  αναφορά και από  τους δυο. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι οικονομικές του επιπτώσεις είναι το παγκόσμιο  γεγονός που έχει οδηγήσει στην οικονομική κρίση με μεγάλες επιπτώσεις και στον τουρισμό.

Υπάρχουν και τα τοπικά, όμως. Η απουσία πτήσεων τσάρτερ, η συνεχιζόμενη ασάφεια για τον ΒΟΑΚ  στο τμήμα που μας αφορά, κυριαρχούν, με τον Κωστή Λυμπερίου να κάνει λόγο για  συνεχή προσπάθεια πίεσης ώστε να υπάρξει θετική εξέλιξη.

Τα πρώτα σημάδια μιας καλής καλοκαιρινής περιόδου, έρχονται από τις κρατήσεις που έχουν γίνει για τριήμερα που ακολουθούν, με τον  εγχώριο τουρισμό από όλη την Ελλάδα και τις άλλες περιοχές της Κρήτης κυριαρχεί σε αυτές,

Στόχοι και πρωτοβουλίες 

Με την δρομολόγηση  του High Speed προς και από  τα Δωδεκάνησα, στις αρχές Ιουνίου, αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο  το τουριστικό  ρεύμα, όπως είπε ο κ. Λυμπερίου, που αναφέρθηκε και σε άλλες ενισχυτικές δράσεις, όπως το αμιγώς τουριστικό και διαδραστικό  site του δήμου Σητείας που βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας ,την «έξυπνη εκμετάλλευση» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η Σητεία είναι γνωστός προορισμός και είναι  ο ιδανικός προορισμός για την νέα τάση στον τουρισμό, με  τον φυσικό πλούτο, το Γεωπάρκο, τα μικρά καταλύματα, εκτίμησε  η κ.Κουμεντάκη, που μετά τις επαφές και τις συνομιλίες που είχε στα πλαίσια της Έκθεσης, εκτιμά πως υπάρχει ενδιαφέρον από την Ευρώπη , κυρίως την Γερμανία, και την Αμερική. Παράλληλα, γίνονται κινήσεις  στην κατεύθυνση της  συνεργασίες με άλλους δήμους για «ανταλλαγές» επισκέψεων, και με αρκετές σχολές.

Ενώ, φαίνεται  πως και η διοργάνωση του διεθνούς  διαγωνισμού λαδιού στην Σητεία, βοήθησε στην προβολή της περιοχής   και ιδιαίτερα στο υψηλό γαστρονομικό της προφίλ.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα