Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΠήραν μπαστούνια, σκέπασαν τα μάτια τους και… είδαν το χωριό τους αλλιώς!

Πήραν μπαστούνια, σκέπασαν τα μάτια τους και… είδαν το χωριό τους αλλιώς!

Πήραν μπαστούνια, σκέπασαν τα μάτια τους και… είδαν το χωριό τους αλλιώς!

Πήραν μπαστούνια, σκέπασαν τα μάτια τους και… είδαν το χωριό τους αλλιώς!

Οι μαθητές στο Δημοτικό σχολείο Αρμένων διαπίστωσαν τι δυσκολίες συναντά ένας τυφλός.

Οι οδηγίες ήταν απλές: πάρτε από τα σπίτια σας μπαστούνια, σκουπόξυλα, μαντήλια για να δέσετε τα μάτια σας και προσπαθήστε να κάνετε έστω λίγα μέτρα ως τυφλοί

Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, οι μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων του Δημοτικού σχολείου Αρμένων Σητείας Λασιθίου διαπίστωσαν πόσο ήρωες είναι όσοι έχουν στερηθεί την όρασή τους.

 

Πρόκειται για μία δράση που οργανώνει κάθε χρόνο η διευθύντρια του σχολείου, κ. Μαρία Μαντζίλα, ενώ συμμετείχε και η εκπαιδευτικός, κ. Μαρία Σαχμπατζίδου.

Όπως εξηγεί στο Cretalive η κ. Μαντζίλα, η αφορμή είναι ένα αφιέρωμα στα μουσεία που γίνεται στο βιβλίο της Γλώσσας της ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού. Όταν οι μαθητές διαβάζουν για το Μουσείο Αφής, που βρίσκεται στην Αθήνα, πάντα παραξενεύονται και ζητούν επιπλέον πληροφορίες.

 

Πρόκειται για ένα μουσείο του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, όπου οι επισκέπτες καλούνται να ψηλαφίσουν τα εκθέματα.

 

Έτσι, τα παιδιά κλήθηκαν να γίνουν για λίγο τυφλοί και να προσπαθήσουν να περπατήσουν στο χωριό τους. Η δράση έγινε την περασμένη Δευτέρα και οι μαθητές αναρωτήθηκαν πώς γίνεται κανείς να …βρει τον δρόμο του σε μια πολυσύχναστη πόλη με πολλούς και συχνά αδιευκρίνιστους ήχους.

Η κ. Μαντζίλα κάνει λόγο για μια συγκλονιστική και δυνατή εμπειρία, από την οποία λαμβάνουν πολλά στον τομέα της ενσυναίσθησης.

cretalive

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα