Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΠαρακολουθήσεις, Ρεύμα, Πρόσφυγες, Ακρίβεια Μια ονειρεμένη ζωή στη ζώνη του λυκόφωτος!...

Παρακολουθήσεις, Ρεύμα, Πρόσφυγες, Ακρίβεια Μια ονειρεμένη ζωή στη ζώνη του λυκόφωτος! Του Νίκου Κουρουπάκη

Παρακολουθήσεις, Ρεύμα, Πρόσφυγες, Ακρίβεια

Μια ονειρεμένη ζωή στη ζώνη του λυκόφωτος!

Του Νίκου Κουρουπάκη

 

Το τελευταίο διάστημα δεν ξέρουμε που να βρούμε καταφύγιο. Απο την ακρίβεια στην καθημερινότητά μας, μέχρι τις συνεχείς ανατιμήσεις του Ηλ. ρεύματος και εσχάτως τις παρακολουθήσεις. Η εξουσία, είναι γνωστό, κρυφακούει, είναι κουτσομπόλα και αδιάκριτη!

Που οφείλεται όμως όλο αυτό το πανηγύρι που έχει στηθεί;

Παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις και δεν γνωρίζουμε η επόμενη μέρα ποια θα είναι. Άραγε θα υπάρξει επόμενη μέρα;

Ο τουρισμός είναι το λυκόφως της αισιοδοξίας πριν το σκοτάδι του Σεπτεμβρίου. Ακόμα οι διακοπές και το καλοκαίρι μας «κρατούν» απασχολημένους, παρόλο που βρισκόμαστε λίγο πριν την τέλεια καταιγίδα. Άγνοια κινδύνου; Μπορεί! Σε κάθε περίπτωση όμως ο Σεπτέμβριος προβλέπεται σκληρός και «σκοτεινός» απο τις διακοπές ρεύματος, με τα νοικοκυριά να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε τίποτα πια!

Φταίει ο προγραμματισμός ή η κακή, βάσκανος, μοίρα μας; Φταίνε οι εθνοπατέρες που έχασαν τελείως τον δρόμο τους, ανάμεσα σε πανδημίες πολέμους κλπ;

Φταίμε όλοι εμείς, που πρέπει να πάψουμε να πιστεύουμε στα θαύματα!

Κάθε ένας πολιτικός προκειμένου να εκλεγεί, δεν διστάζει να πει τα πιο τρελά ψέματα, να κατευθύνει τα πάντα προς τις απόψεις του, με σκοπό να πειστούμε όλοι εμείς ότι μπροστά μας έχουμε έναν τεράστιο ηγέτη, ο οποίος μας κάνει χάρη που μας διοικεί, τη στιγμή που άλλες χώρες θα τον ήθελαν, σε ρόλο σέντερ φορ, να σκοράρει και σ΄ αυτούς!

Αλήθεια! Τα πιστέψαμε!

Πιστέψαμε ότι το μνημόνιο θα καταργηθεί μ ένα νόμο και ένα άρθρο, πιστέψαμε ότι ο Σαμαράς φεύγοντας απο το Ζάππειο πήγε κατευθείαν στη Βουλή να «σκίσει» ένα μνημόνιο. Πιστέψαμε ότι υπήρχαν κάπου λεφτά και απλά έπρεπε να τα βρούμε, κάτι σαν τον θησαυρό των πειρατών.

Τελικά κανείς δεν έσκισε τίποτα, δεν καταργήθηκε κανένα μνημόνιο, λεφτά δεν υπήρχαν πουθενά και το χειρότερο είναι οτι ο πολλά υποσχόμενος ηγέτης, απ΄ ευθείας απο το Harvard, αδυνατεί να συντονίσει οτιδήποτε και θεώρησε απαραίτητο να μάθει τι σκέφτονται οι πολιτικοί του αντίπαλοι!

Μαθητούδι στις αντιγραφές, μετεξεταστέος στη διοίκηση και η ομάδα του στην ίδια τάξη να τα μάθουν καλύτερα! Θα τα μάθουν!

Όπως τα έμαθαν και οι άλλοι! Στην πλάτη μας, όπως οι νέοι κουρείς του παρελθόντος που μάθαιναν στα κεφάλια των τρελών. Δεν είχε και πολλή σημασία το κούρεμα, άλλωστε τρελοί ήταν, δεν τους άξιζε κάτι καλύτερο!

Έρχεται ο καιρός του ψέματος ξανά.

Θα ακούσουμε υποσχέσεις, δεσμεύσεις, τοποθετήσεις. Προγράμματα κούφια, ανεφάρμοστα, σε μια πολιτική παλέτα εναλλαγών εξουσίας που μόνοι ζημιωμένοι είμαστε εμείς. Αυτές οι εκλογές ενδέχεται να έχουν διπλή χάρη αφού σε κοντινή περίοδο (με τρεις μήνες διαφορά) θα διεξαχθούν δημοτικές και περιφερειακές με τις γενικές εκλογές. Συμμαχίες, ανταλλαγές και παζάρια για την κότα με τα αυγά! Δεν ξέρουμε αν είναι χρυσά αλλά τουλάχιστον ασημένια πρέπει να είναι!

Αγαπητοί φίλοι, έχω υπάρξει πολλές φορές δρομέας σε τέτοιες κούρσες, έχω τερματίσει σε όλες τις θέσεις. Η εμπειρία μου στα 35 και πλέον χρόνια ενασχόλησης μου με την πολιτική συγκεντρώνεται σε ένα αξίωμα: Όραμα!

Δεν χρειάζονται λόγια, δεν χρειάζονται υποσχέσεις, δεν χρειάζονται ηδονοβλεπτικές ακροάσεις. Χρειάζεται όραμα. Το όραμα εμπνέεται. Ένας ηγέτης δεν λέει που θα φτάσει, αλλά πως θα φτάσει, δεν εκφράζει επιθυμίες προσωπικές αλλά του συνόλου. Είναι καπετάνιος μόνιμα σε θαλασσοταραχή! Δεν περιμένει την πανδημία για να λάβει μέτρα, δεν περιμένει την ξηρασία για να δράσει.

Αν όμως επαίρεται ότι «έβρεξε» «κατόπιν ενεργειών του», τότε ας μην κατηγορεί τον κόσμο που του χρεώνει την ξηρασία!

 

Νίκος Κουρουπάκης

Δημ. Σύμβουλος

Επικεφ. Παράταξης: Σητεία, επιστροφή στο μέλλον.

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα