Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήUncategorizedΣτέφανος Κασσελάκης από τη Σητεία : Ένα νοσοκομείο που αγκομαχά να παρέχει...

Στέφανος Κασσελάκης από τη Σητεία : Ένα νοσοκομείο που αγκομαχά να παρέχει τις βασικές υπηρεσίες αποδεικνύει την εκτίμηση της Ν.Δ. στην ανθρώπινη ζωή

 

 

Χωρίς προεκλογικές υποσχέσεις και μεγαλοστομίες ήρθε στη Σητεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, σε μια σύντομη επίσκεψη που είχε στο επίκεντρο της τη δημόσια υγεία και το νοσοκομείο.

Μια μικρή, αλλά ουσιαστική πρώτη επίσκεψη Κασσελάκη στο Λασίθι και τη Σητεία, που προτίμησε να ακούσει τους φορείς, τους συλλόγους, τους εργαζόμενους, που αναλυτικά του παρουσίασαν τα προβλήματα, τις ελλείψεις, την ιδιαίτερη γεωγραφική περιοχή που βρίσκεται η  πόλη με την κακή οδική διασύνδεση με τον Άγιο Νικόλαο, το θέμα του ΒΟΑΚ.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου με τον  Μ. Παπανικολάου ήταν εκεί, η πρωτοβουλία «Νοσοκομείο ώρα μηδέν», επίσης ήταν εκεί με τον Νίκο Καραμανωλάκη, τον Γιάννη Φρυσούλη κ.ά, ο Εμπορικός Σύλλογος με την πρόεδρο του Μάρω Νικητάκη και τον  Μ. Ροδανάκη, ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας  με τον Γ. Φουντουλάκης.

Παρόντες και οι πολιτευτές-στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Σητείας, η Πελαγία Πετράκη, η Ειρήνη Καζαμία , ο Μ. Καλαϊτζάκης .

  Το επεισόδιο με την διοικήτρια

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ήθελε να ενημερωθεί και θεσμικά, από την διοικήτρια του νοσοκομείου Μαρία Δαρατσιανού, η οποία όμως, αρνήθηκε να υπάρχει κάμερα και δημοσιογράφοι στη συζήτηση που θα γινόταν, με την επίκλησή κάποιου «πρωτόκολλου», το οποίο, αν και κλήθηκε να παρουσιάσει, δεν το έκανε.

Ήθελε μια κλειστή συνάντηση, που βολεύει, λόγω της απουσίας αντιλόγου, σε ωραιοποιήσεις,

Αυτό, προκάλεσε την αντίδραση Κασελλάκη, που της υπενθύμισε πως είναι ο τέταρτος στην τάξη θεσμικός παράγοντας και ζητά ανοιχτή συζήτηση. Και εφόσον υπήρξε άρνηση, αποχώρησε , αφήνοντας τη διοικήτρια στο «άβατο» της αλλά και.. «στα κρύα του λουτρού»!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία είχε και ιδιαίτερες συνομιλίες με πολίτες, με επισκέπτες του νοσοκομείου, και εκεί, έδωσε βάρος στα προβλήματα που του ανέφεραν, χωρίς να βιάζεται να τελειώσουν αυτές οι συνομιλίες και χωρίς επιδερμική αντιμετώπιση.

«Η κυβέρνηση οδηγεί στην φτωχοποίηση των πιο αδυνάτων πολιτών».

Σε δηλώσεις του, αποχωρώντας από το Νοσοκομείο, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην γενναιοδωρία της κοινωνίας και το φιλότιμο των γιατρών που κρατούν το νοσοκομείο σε μια «βασική συνθήκη», που όμως μπορεί να βελτιωθεί δραστικά.

«Δεν είναι δυνατόν αυτό το νοσοκομείο να μην έχει παθολόγο, παιδίατρο με προβλέψιμο πρόγραμμα. Δεν είναι δυνατό να βασιζόμαστε στο φιλότιμο για εφημερίες όποτε χρειαστούν.

Επιτέλους να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση ότι εάν δεν επενδύσει στη δημόσια υγεία, πολύ απλά οδηγεί στη φτωχοποίηση των Ελλήνων πολιτών, του πιο αδύναμου πολίτη. Είναι θέμα προτεραιοτήτων».

Και τόνισε πως «ένα νοσοκομείο που αγκομαχά να παρέχει τις βασικές υπηρεσίες αποδεικνύει την εκτίμηση της Νέας Δημοκρατίας στην ανθρώπινη ζωή».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αν και ρωτήθηκε για τις ευρωεκλογές, δεν θέλησε να πάει την κουβέντα προς τα εκεί, αφήνοντας να πρωταγωνιστήσει το θέμα της δημόσιας υγείας, αποκλειστικά.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα