Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΕκδήλωση συμπαράστασης στο Λαό της Παλαιστίνης

Εκδήλωση συμπαράστασης στο Λαό της Παλαιστίνης

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

Τον τελευταίο μήνα ολόκληρη η ανθρωπότητα γίνεται μάρτυρας μιας γενοκτονίας. Δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν βλέπουμε τα φρικιαστικά εγκλήματα που διαπράττονται ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό εδώ κι εβδομήντα πέντε χρόνια.

170 παιδιά δολοφονούνται καθημερινά στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, στη λωρίδα της Γάζας. Πάνω από  13.000 κατοικίες και κτίρια ισοπεδώθηκαν από το πυροβολικό και την αεροπορία του Ισραήλ. Χιλιάδες οι νεκροί κάτω από τα χαλάσματα.

Παρά τις προσπάθειες παγκόσμια, αλλά και στη χώρα μας,  να επικρατήσει σιωπή και διαστρέβλωση γι’  αυτά που συμβαίνουν στη Γάζα,  παγκόσμια έχουν ξεσπάσει κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο και κινήματα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Αυτό που θέλουμε να δηλώσουμε εμείς, μια ομάδα πολιτών της Σητείας, είναι ότι είμαστε ενάντια στον πόλεμο και συμπαραστεκόμαστε στο λαό της Παλαιστίνης.

  • Ζητάμε τη λύση του Παλαιστινιακού προβλήματος, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το Διεθνές Δίκαιο.
  • Ζητάμε την εξασφάλιση προϋποθέσεων για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη λωρίδα της Γάζας.
  • Ζητάμε την προστασία των παιδιών και των αμάχων.
  • Ζητάμε την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο στη Γάζα.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους πολίτες και τις συλλογικότητες της Σητείας  να πλαισιώσουν την πρωτοβουλία μας για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/11 ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ.

              ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ

Η εφηβική σκηνή του θεάτρου της Σητείας θα πάρει μέρος στην εκδήλωση με αποσπάσματα από τους “Μονόλογους απ’ τη Γάζα” που γράφτηκαν από τα ίδια τα παιδιά μετά την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα το 2009. Σ’ αυτόν τον πόλεμο των 22 ημερών σκοτώθηκαν 431 παιδιά και τραυματίστηκαν 1380.

Να σταματήσει ο πόλεμος.

       Να σταματήσει η εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα.

       Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα