Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΠαντελής Πετυχάκης: Κατασκευή παρακαμπτήριας οδού πόλεως Σητείας - επέκταση Β.Ο.Α.Κ.

Παντελής Πετυχάκης: Κατασκευή παρακαμπτήριας οδού πόλεως Σητείας – επέκταση Β.Ο.Α.Κ.

 

Προς: 1. Περιφεριάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη

  1. Δήμαρχο Σητείας κ. Γεώργιο Ζερβάκη

Θέμα: Κατασκευή παρακαμπτήριας οδού πόλεως Σητείας – επέκταση Β.Ο.Α.Κ.

Κοινοποίηση: M.M.E.

Στη συνέχεια του συνημμένου εγγράφου μου από 4/4/2011 σας γνωρίζω ότι στα δεκάδες έγγραφα μου και δημοσιεύματα από το 1992, καμιά υπηρεσία δεν πήρε θέση, θετική ή αρνητική, ούτε οι προηγούμενοι Δήμαρχοι, παρά του ότι σε μια επιτόπια επίσκεψη μας με τον Δήμαρχο κ. Νίκο Κουρουπάκη και τον Δ/ντη Τ.Υ.  κ.  Νίκο Τσουκνάκη είχαν συμφωνήσει ότι η λύση αυτή θα απαλλάξει την πόλη από την άσκοπη διέλευση όλων των οχημάτων από την οδό Θερίσου και Παπαναστασίου.

Σήμερα όταν πρόκειται να περάσει ένα μεγάλο όχημα το Α.Τ. Σητείας αναλαμβάνει την ρύθμιση της κυκλοφορίας στους παραπάνω δρόμους.

Παράλληλα θα απελευθερωθεί και ο παραλιακός δρόμος αφού η κυκλοφορία από τα ανατολικά διαμερίσματα Παλαίκαστρο-Ζάκρο κλπ θα μετακυλήσει στη νέα παράκαμψη και θα φθάσει στην πόλη από τον κόμβο (Ζ) ΑΓΡΟΚΗΠΙΟ στα φανάρια ή θα συνεχίσει ευθεία προς βόρειο οδικό ή θα στρίψει αριστερά προς Πισκοκέφαλο- Ν.Ο.Α.Κ.  – Ιεράπετρα .

Ο κ. Πατεράκης είχε την άποψη να μην ζητήσουμε την προτεινόμενη λύση διότι, όπως μου είπε, θα χάσουμε τη σύνδεση  Σκοπής-Πισκοκεφάλου  αφού συντάσεται μελέτη. Ας σημειωθεί  ότι αυτή η κατασκευή δεν θα εξυπηρετεί περισσότερα από 10 αυτοκίνητα την ημέρα όσα και ο αγροτικός δρόμος που υπάρχει σήμερα εκεί.

Μετά τα παραπάνω προτείνετε η σύνταξη της μελέτης για την συνέχιση του Β.Ο.Α.Κ. από την Σκοπή στο LIDL και συνέχεια στην προτεινόμενη διαδρομή στον κόμβο ( Ζ ) είσοδο στην πόλη στα φανάρια.

Από τον κόμβο  ( Ζ ) προς μέσα Πετράς, με κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Παντέλη, που έχει κριθεί απαραίτητη για την αποφυγή πλημοιρικών  φαινομένων και να συνεχίσει σύμφωνα με την παλαιά χάραξη του 1992 μέχρι τον οικισμό Αγιά Φωτιά και την σύνδεσή της εκεί με τον νέο δρόμο προς Παλαίκαστρο.

Κύριε Αρναουτάκη, στα 93 μου χρόνια και πάνω από 50 χρόνια με ενεργή ανάμειξη στα Δημόσια πράγματα από διάφορες θέσεις αποκόμισα την εμπειρία ότι το ανατολικότερο κομμάτι της Κρήτης εξυπηρετείται  πάντα με τα υπόλοιπα…

Γνωρίζω την σοβαρότητα των θέσεων σας και σας παρακαλώ θερμά να ενημερωθείτε από τους αρμόδιους συνεργάτες σας για την σπουδαιότητα του παραπάνω έργου και να δώσετε την πρέπουσα λύση.

Αγαπητέ Δήμαρχε ζήτησε από τους αρμόδιους να εξετάσουν σοβαρά το θέμα και να τοποθετηθούν υπεύθυνα.

Αν υιοθετήσουν την πρόταση στόχος πρέπει να είναι ο  Β.Ο.Α.Κ. Σητεία-Παχιά  Άμμος να αρχίσει από την Αγιά  Φωτιά.

Εύχομαι δύναμη σε όλους και καλό αποτέλεσμα.

Με εκτίμηση

Παντελής Πετυχάκης

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα