Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΣΤΑΘΜΟΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΧρήστος Σάντα Μαρία για τον «Αποχαιρετισμό» : Η Μυρσίνη είναι το απόλυτο...

Χρήστος Σάντα Μαρία για τον «Αποχαιρετισμό» : Η Μυρσίνη είναι το απόλυτο για την παράσταση(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Το ποίημα της αγκαλιάς που αδειάζει, της σιωπής όταν ο άνθρωπος μένει μόνος, των ψιθύρων και της κραυγής στην απουσία. Και λίγο πριν τον χωρισμό. Παιχνίδια κυριαρχίας και υποταγής πριν . Μετά, μια γεμάτη βαλίτσα που φεύγει.

Αυτά   και πολλά ακόμα που ο κάθε θεατής μπορεί να τα μεταφράσει σύμφωνα με τα δικά του βιώματα και  αισθήματα, είναι ο «Αποχαιρετισμός», στην Φάμπρικα της Μυρσίνης που για ακόμα δυο παραστάσεις, απόψε και αύριο στις 21.15  παρουσιάζουν, ισότιμοι «συνομιλητές» στην σκηνή, η Ζαφειρία Τσιρακάκη και ο Χρήστος Σάντα Μαρία .

Με την κ. Τσιρακάκη μιλήσαμε πριν την παράσταση.

Με τον Χρήστο, μιλήσαμε μετά , έχοντας ήδη τις εντυπώσεις από μια παράσταση υψηλής αισθητικής, ακριβώς. συναισθημάτων και αδιαπραγμάτευτης τέχνης. Μιας τέχνης δηλαδή που δεν διολισθαίνει σε ευκολίες για να κερδίσει το χειροκρότημα, ούτε προσπαθεί αν σου εκμαιεύσει  βίαια το συναίσθημα .

Ο πολύπλευρος καλλιτέχνης Χρήστος Σάντα Μαρία

Οι δυο χορευτές, οι δυο καλλιτέχνες, σε μια performance που επιχειρεί να αποτυπώσει τις διαβαθμίσεις των αισθήσεων στον χωρισμό σε ένα πλατύ  φάσμα από αποχρώσεις  , πετυχαίνουν να επικοινωνήσουν αυτό την ειδική εσωτερική κατάσταση με το κοινό  τους, με απολύτως ελεγχόμενα εκφραστικά μέσα και κυρίως, με ήθος.

Όλα αυτά, ισχύουν  φυσικά για την Ζαφειρία Τσιρακάκη όπως είχαμε την ευκαιρία να  διαπιστώσουμε και βλέποντας στην σκηνή και συνομιλώντας μαζί  της, ισχύουν απολύτως και για τον Χρήστο Σάντα Μαρία, όπως ακριβώς υποπτευόμασταν και διαπιστώσαμε  στην σημερινή μας συζήτηση.

Πολύπλευρος άνθρωπος, έχει ανοίξει το φάσμα των προβληματισμών του σε όλες τις κατευθύνσεις και όχι μόνο στην τέχνη του.

Ιδεολόγος και από  θέση και από  επιλογή, έχει άποψη πολύ συγκεκριμένη και για τον χώρο του και για το γενικότερο πλαίσιο, την σύγχρονη πραγματικότητα.

Πολλά από  όσα είπαμε, δεν έχουν καταγραφτεί στο βίντεο, όπου μπορείτε να δείτε τον Χρήστο να μιλά κυρίως για την παράσταση στην Μυρσίνη και την πολύ ιδιαίτερη καλλιτεχνική σχέση και επαφή με την Ζαφειρία. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, γιατί τότε δεν θα είχαμε αυτό το βαθιά ποιητικό αποτέλεσμα. Η συζήτηση , ολόκληρη στο βίντεο.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα