Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΜανόλης Νικολαΐδης Πολιτικός Μηχανικός ΔΠΘ: Απάντηση στην «Κρίσιμη ανακοίνωση προς τα μέλη...

Μανόλης Νικολαΐδης Πολιτικός Μηχανικός ΔΠΘ: Απάντηση στην «Κρίσιμη ανακοίνωση προς τα μέλη και φίλους του Συλλόγου Μικρασιατών Σητείας»

Σητεία, 15.07.2021

 

Δελτίο Τύπου

 

Διαβάζω την «Κρίσιμη ανακοίνωση προς τα μέλη και φίλους του Συλλόγου Μικρασιατών Σητείας» και νομίζω πως οφείλω να απαντήσω από την πλευρά του τεχνικού, μιας και το γραφείο μου έχει αναλάβει στα πλαίσια της έγκρισης του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου για την ανέγερση του Γηροκομείου την προσωρινή οριοθέτηση του ποταμού Παντέλη.

Για την έγκριση της μελέτης γεωλογικών και λόγω της πλημμύρας που βιώσαμε όλοι μας πριν 2 χρόνια ζητήθηκε η προσωρινή οριοθέτηση του ποταμού Παντέλη στην προβολή της ιδιοκτησίας και σε μήκος ζώνης 250μ. περίπου. Οι οριογραμμές πλημμύρας όπως αυτές εγκρίθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία απλώς απεικόνισαν αυτό που βιώσαμε πριν 2 χρόνια, ότι δηλαδή ο ποταμός πλημμυρίζει και μέχρι πού πλημμυρίζει. Η ίδια ακριβώς μελέτη η οποία θα έβγαζε τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα θα απαιτούνταν αν ο ιδιοκτήτης κάποιας –οποιασδήποτε- παρόχθιας ιδιοκτησίας αποφάσιζε να ζητήσει οικοδομική άδεια.

Και για να το βάλουμε το θέμα στη σωστή του βάση: ποιος παρόχθιος ιδιοκτήτης θέλει να εκδώσει οικοδομική άδεια από τη στιγμή που η ιδιοκτησία του ενδέχεται να πλημυρίσει όπως ακριβώς έγινε και πριν 2 χρόνια; Ποιος θέλει να επενδύσει σε ιδιοκτησία κάπου που πλημυρίζει; Αφού το ρέμα πλημυρίζει από μόνο του γιατί φταίει το γηροκομείο;

Το πρόβλημα δεν πρέπει να προσωποποιείται σε κανέναν παρόχθιο ιδιοκτήτη και σε κανένα κοινωφελές έργο και η αντίδραση πρέπει να έχει την κατεύθυνση της λύσης. Ας συστρατευτούμε λοιπόν οι φορείς και με συντονιστή το Δήμο να πιέσουμε την Περιφέρεια Κρήτης ώστε να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό τα έργα διευθέτησης του ποταμού Παντέλη που μόνο με την ολοκλήρωσή τους θα σταματήσουν να κινδυνεύουν περιουσίες και ζωές από επόμενη πλημμύρα.

 

https://style100fm.gr/%ce%b3%ce%b9%cf%8e%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%b2%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%82-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b9-%cf%80%ce%bf-%ce%b1%cf%81-%ce%ba%cf%81%ce%b9/

Μανόλης Νικολαΐδης Πολιτικός Μηχανικός ΔΠΘ

www.buildmyhouse.gr

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα