Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ  Πατεράκης Θεόδωρος  Δημοτικός σύμβουλος :ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙΣ.

  Πατεράκης Θεόδωρος  Δημοτικός σύμβουλος :ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙΣ.

ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙΣ.

 

Σε δύο λόγους εστίασε ο Δήμαρχος την μίσθωση του ΕΠΑΡΧΕΊΟΥ.

α) Στην εξωτερική εικόνα του κτιρίου και β) στην οικονομικά συμφέρουσα ενοικίασή του.

Γιατί ψήφισα λευκό.

  1. Διότι το αισθητικό -μετά και την γραπτή παραδοχή από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ (ιδιοκτήτη του κτιρίου) ,του γεγονότος ότι η κατάσταση στο Επαρχείο είναι “ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΚΗ”- θα έπρεπε να είχε λυθεί με την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα στον οποίο έπρεπε να είχε προσφύγει ο Δήμαρχος. Δεν αγοράζεις το κατεστραμμένο σπίτι του γείτονα αλλά του ζητάς να το κατεδαφίσει εάν αρνηθεί να το φτιάξει .
  2. Διότι δεν υπήρχε γνωμοδότηση ( όπως επιβάλλει η διαδικασία) από το νομικό σύμβουλο του Δήμου για την νομιμότητα των όρων της σύμβασης-μίσθωσης του Επαρχείου .
  3. Διότι 83 ακίνητα που  διαχειρίστηκε η ΕΤΑΔ παραχωρήθηκαν δωρεάν σε 56 Δήμους (μεταξύ αυτών ο Δήμος Αγίου Νικολάου και  ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου).Γιατί να μην ισχύσει αυτό και για το Δήμο Σητείας;
  4. Διότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κήπου έμπροσθεν του κτιρίου ,(που ανήκει στο Δήμο) “θολώνει” με το περιεχόμενο της σύμβασης μίσθωσης.
  5. Διότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση από το Δήμαρχο ,του είδους των παρεμβάσεων που θα γίνουν στο κτίριο, οι οποίες θα καθορίσουν το κόστος του έργου καθώς και τις όποιες δομές θα στεγάσει το κτίριο.

ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ.

  1. Διότι είναι αντί- οικονομική επένδυση για το Δήμο ,διότι με την ολοκλήρωση του Δημαρχείου ( κερδίζοντας έτσι ο Δήμος  περίπου 50.000 ευρώ το χρόνο) ,από τα έσοδα του Δήμου θα πληρώνεται  α)το ενοίκιο του Πολύκεντρου ( το οποίο υποχρεωτικά θα συνεχιστεί αφού εκεί στεγάζεται το εστιατόριο του ΤΕΙ  η αίθουσα εκδηλώσεων και η Δημοτική βιβλιοθήκη) , β) το ενοίκιο του ΚΑΠΗ και γ) το ενοίκιο για τη στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας( το οποίο ούτως ή άλλως και αυτό υποχρεωτικά θα συνεχιστεί.)

Τι κερδίζει λοιπόν οικονομικά ο Δήμος;

Όμως θα πληρώνει για το ΕΠΑΡΧΕΙΟ ,για 30 χρόνια ενοίκιο στο κράτος 1.200 ευρώ τον μήνα ,συν την τιμαριθμική αναπροσαρμογή αυξημένη κατά 1%, συν την ασφάλιση του κτιρίου ( με τους όρους που θα επιβάλει η ΕΤΑΔ, άρα άγνωστο το ποσό) συν το κόστος συντήρησης του κτιρίου. Απλά μαθηματικά…

Το ενοίκιο Θα είναι πολύ μεγαλύτερο εκείνου που απορρίψαμε εμείς το 2018 μη υποκύπτοντας στο απαράδεκτο δημόσιο.

  1. Διότι άμεσα,ο Δήμος θα πληρώσει ενοίκια ενός έτους 14.400 ευρώ ως εγγύηση,οπότε η περίφημη περίοδος χάριτος δεν είναι 2 έτη (όπως ισχυρίζεται ο Δήμαρχος) αλλά ένα έτος στην πράξη.

Ποτέ άλλοτε ο Δήμος και κανένας Δήμος, δεν έχει πληρώσει εγγύηση ενοικίου!!!

  1. Διότι ο Δήμαρχος ψεύδεται και παραπληροφορεί, λέγοντας ότι η επόμενη Δημοτική αρχή μπορεί να τροποποιήσει ή να ακυρώσει τη σύμβαση μίσθωσης.

Πουθενά στο κείμενο δεν προβλέπεται τέτοιος όρος. Αντιθέτως η ΕΤΑΔ δύναται να καταγγείλει τη σύμβαση και επιπλέον να διεκδικήσει τα ενοίκια 5 ετών στην περίπτωση που εντός πενταετίας δεν επισκευαστεί και δοθεί σε χρήση το κτίριο.!!!

Η πρόταση στο ταμείο ανάκαμψης ή στο πρόγραμμα Τρίτσης (που έχει εκπνεύσει βέβαια ) θα πρεπε να γίνει για το ιδιόκτητο κτίριο “ΈΛΕΝΑ” στο οποίο υπάρχουν πολλαπλές δυνατότητες χρήσης.

ΚΑΠΗ ,κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων ,χώρος φιλοξενίας γεωπάρκου κλπ. Βέβαια αυτά απαιτούν να έχεις όραμα βάζοντας στόχους προς το συμφέρον της κοινωνίας και λειτουργώντας με σχέδιο να πετυχαίνεις τους στόχους σου.

Ψιλά γράμματα για τη σημερινή δημοτική αρχή.

Μας ενδιαφέρει μόνο η βιτρίνα…

Χάνεται όμως έτσι άλλη μία ευκαιρία για την αξιοποίησή του κτιρίου” ΕΛΕΝΑ” Αντί αυτού προτίμησε η σημερινή δημοτική αρχή να χρηματοδοτεί το ΔΗΜΟΣΙΟ .

Μάλλον φαίνεται ότι εμείς κάναμε λάθος όταν καταφέραμε να πάρουμε δωρεάν το ΚΕΓΕ. (Κτίρια + 10 στρέμματα οικόπεδο)….

 

Πατεράκης Θεόδωρος

Δημοτικός σύμβουλος

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα