Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΠατεράκης Θοδωρής  Δημοτικός Σύμβουλος : ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.

Πατεράκης Θοδωρής  Δημοτικός Σύμβουλος : ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.

Δήλωσε ο Δήμαρχος, μετά την επίσκεψή του στα γραφεία της ΔΕΥΑΣ ότι θα επικαιροποιήσει τις υπάρχουσες μελέτες για την κατασκευή βιολογικών στις τοπικές κοινότητες Σφάκας,Τουρλωτής, Αχλαδίων και στον οικισμό Μόχλος. Παραδέχεται δηλαδή ότι υπάρχει μία προχωρημένη ωριμότητα για τα έργα αυτά η οποία πραγματοποιήθηκε επί των ημερών μας.

Η πραγματικότητα είναι ότι .

1.Στη Σφάκα, Τουρλωτή και Αχλάδια είχαμε φτάσει επί των ημερών μας μέχρι και  την έκδοση περιβαλλοντικών όρων.Απέμενε η οριστική μελέτη το πιο εύκολο δηλαδή στάδιο το οποίο όφειλαν στα δυόμισι χρόνια που έχουν την ευθύνη να είχαν ολοκληρώσει .

2.Επίσης είχαμε αναθέσει την μελέτη για το δίκτυο αποχέτευσης και την κατασκευή του βιολογικού στον οικισμό Μόχλος.

  1. Επίσης είχαμε παραδώσει  πλήρη μελέτη για την για την κατασκευή βιολογικού στα Μέσα Μουλιανά .Την κοινότητα αυτή (και την ωριμότητα της μελέτης )την ξέχασε τελείως ο δήμαρχος. Θα μπορούσε για όλους τους παραπάνω βιολογικούς να κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, στο οποίο ήταν επιλέξιμη η χρηματοδότηση  μικρών βιολογικών για οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων. ΧΑΣΑΜΕ τη μεγάλη ευκαιρία.  Την αποτυχία του αυτή προσπαθεί να τη δικαιολογήσει με την επικαιροποίηση- προετοιμασία για το επόμενο ΕΣΠΑ.

Πότε θα γίνει αυτό; Σε μερικά χρόνια…. και αν βέβαια είναι επιλέξιμη η κατασκευή αυτής της κατηγορίας των μικρών βιολογικών από το νέο ΕΣΠΑ.

Μέχρι τότε τα ρέματα θα μολύνονται το περιβάλλον θα επιβαρύνεται.

Ποιος θα αναλάβει τώρα την ευθύνη Δήμαρχε;

Η δικαιολογία που βρήκατε για την  επικαιροποίηση των έτοιμων μελετών, αποδεικνύει ακριβώς την αποτυχία σας για το παρών.

Τα έτοιμα τα εκμεταλλευόμαστε σήμερα δεν τα παραπέμπουμε στις καλένδες…

 

Πατεράκης Θοδωρής

Δημοτικός Σύμβουλος

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα