Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήUncategorizedΠατεράκης Θεόδωρος Δημοτικός σύμβουλος: ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ...

Πατεράκης Θεόδωρος Δημοτικός σύμβουλος: ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

Κάτοικοι αλλά και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην οδό Παπανδρέου ζήτησαν από τον Δήμαρχο να τους αναφέρει τι προτίθεται να κάνει ο Δήμος  για να προστατευθούν οι ιδιοκτησίες τους από πλημμυρικά φαινόμενα.

Στην απαντητική του επιστολή αναφέρει ο Δήμαρχος.

“Η παρούσα δημοτική αρχή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση των αντιπλημμυρικών υποδομών της πόλης και των οικισμών οι οποίες (δυστυχώς παρά τα δείγματα της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής) είχαν παραμείνει αμετάβλητες επί δεκαετίες.”

Δηλαδή αντί να κάνει αυτοκριτική, για την αδυναμία αντιμετώπισης της τελευταίας πλημμύρας ρίχνει και πάλι ευθύνες στους προηγούμενους.

Ποια είναι όμως πραγματικότητα;

  1. Η δική  μας δημοτική αρχή ανέδειξε και προχώρησε μελετητικά την αντιμετώπιση του προβλήματος  στον παραλιακό δρόμο με τη μελέτη του ΙΤΕ.

Δυστυχώς ο δήμαρχος είχε την άποψη της αντιμετώπισης του προβλήματος με την προσθήκη αμμοχάλικου από τον Παντέλη ποταμό.   Χάθηκαν όμως σχεδόν τέσσερα χρόνια μέχρι να αντιληφθεί το λάθος του και ακόμη το πρόβλημα διαιωνίζεται, ενώ θα μπορούσαν ήδη να έχουν γίνει οι κυματοθραύστες όπως στην Ιεράπετρα.

  1. Από το Μάρτιο 2019 υπάρχει στην τεχνική υπηρεσία η προσφορά( από ιδιώτη μελετητή) για την μελέτη των αντιπλημμυρικών έργων στο ρέμα του Κολονελου . Εμείς δυστυχώς, λόγω των εκλογών δεν μπορούσαμε να κάνουμε την ανάθεση .

Είχα ενημερώσει προσωπικά το Δήμαρχο.

Δεν έκανε τίποτα.. Αναγκάστηκα, για να τον πιέσω ,να του δώσω ιδιοχείρως την προσφορά την οποία θα μπορούσε να βρει από την τεχνική υπηρεσία. Αν είχε προχωρήσει τώρα θα είχαμε έτοιμες μελέτες και θα μπορούσαμε να απορροφήσουμε από ταμείο ανάκαμψης πολλά χρήματα, αφού τα αντιπλημμυρικά έργα είναι επιλέξιμες δαπάνες.

  1. Αποχωρώντας εμείς ,υπήρχε η δέσμευση και η χρηματοδότηση από την περιφέρεια ,για την κατασκευή νέας γέφυρας στον Άι Γιάννη και η οριοθέτηση του Παντέλη ποταμού ,με συνοδά αντιπλημμυρικά έργα.

Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν έγιναν διότι η νέα δημοτική αρχή αδιαφόρησε…

  1. Ας μου πει ο δήμαρχος ένα αντιπλημμυρικό έργο το οποίο σχεδιάζει να υλοποιήσει στις τοπικές κοινότητες του Δήμου.

ΚΑΝΕΝΑ

Εμείς Παρά τις μνημονιακές δυσκολίες κάναμε σωτήριες παρεμβάσεις σε τοπικές κοινότητες όπως πχ στο Παλαίκαστρο και την Ανάληψη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Εμείς και προβλέψαμε και ετοιμάσαμε και εκτελέσαμε αντιπλημμυρικά έργα. Ο Δήμαρχος ακολουθεί τον εύκολο δρόμο. Μεταφέρει απλά ευθύνες στους παλιούς για να δικαιολογήσει την αδυναμία του στην διαχείριση κρίσιμων θεμάτων και παραπέμπει για λύσεις στο μέλλον.

 

Πατεράκης Θεόδωρος

Δημοτικός σύμβουλος

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα