Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήUncategorized Καμία ενημέρωση, καμία συμφωνία, μισές αλήθειες και μια …τούμπα

 Καμία ενημέρωση, καμία συμφωνία, μισές αλήθειες και μια …τούμπα

Δύο στοιχεία επικαλέστηκε ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης για τη θετική εισήγησή του  για την τοποθέτησή ανεμογεννητριών σε Χανδρά, Αρμένους, Απίδι  και Περβολάκια.

Ήταν η ενημέρωση που είχε γίνει στους κατοίκους  πρώτα και στη συνέχεια η θετική τους άποψη, που έφεραν την  «τούμπα»-ο χαρακτηρισμός ανήκει στον πρόεδρο  Αρμένων και συνοδεύτηκε από ευχαριστίες.

Αυτά, αρκούσαν κατά την άποψή του, για να αλλάξει όσα υποστήριζε κατηγορηματικά μέχρι τότε, για μια κορεσμένη περιοχή που δεν μπορεί να δεχτεί άλλο βάρος.

Και τα δύο κατέπεσαν όμως, στην ανοιχτή συγκέντρωση στον Χανδρά, που όπως ειπώθηκε σωστά, έπρεπε να είχε γίνει πριν από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ανοιχτά, ο πρόεδρος της κοινότητας Αρμένων, παραδέχτηκε πως δεν υπήρξε οργανωμένη  συζήτηση-ενημέρωση, αλλά ότι έγινε, έγινε στο πλαίσιο δικών του κοινωνικών συναναστροφών, μεταξύ τυρού και αχλαδίου.

Ο ίδιος παραδέχτηκε εξάλλου, πως δεν είχε εξειδικευμένες γνώσεις για να μιλήσει συγκεκριμένα για το σχεδιαζόμενο  έργο,  κάτι που οδήγησε σε δυνατές φωνές διαμαρτυρίας από κατοίκους που ναι μεν υπέγραψαν υπέρ, αλλά στη βάση αναληθών και παραπειστικών στοιχείων που τους παρουσιάστηκαν για μια ήπια επέμβαση.

Αποκάλυψε επίσης, πως  ήδη έχουν δοθεί χρήματα  από την ενδιαφερόμενη εταιρία , μέσω τιμολογίων στην κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο!

Πάρα πολλές  ήταν οι  αντιδράσεις από τους κατοίκους για τη μη ενημέρωση αλλά και την επίκληση ενημέρωσης και της «συμφωνίας των κατοίκων.

Η τούμπα του δημάρχου

«Πήρε τούμπα ο  δημάρχους γιατί άκουσε τις τοπικές κοινότητες», είπε, μόνο που οι τοπικές κοινότητες δεν μίλησαν εν το συνόλω. Μίλησαν εκπρόσωποί της, χωρίς να έχουν προβεί σε ανοιχτές συνελεύσεις και συζητήσεις με όλα τα στοιχεία που αφορούν τις νέες εγκαταστάσεις.

Κι άλλα ενδιαφέροντα είπε ο πρόεδρος των Άρμενων, όπως για παράδειγμα, τα ταξίδια που έκανε ο δήμαρχος στην Αθήνα, για να διαπραγματευτεί καλύτερα ανταποδοτικά. Είχε ενημερωθεί  για αυτό το δημοτικό συμβούλιο;

Εκείνοι  οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που συμφώνησαν με την θετική εισήγηση του δημάρχου, τονίζοντας πως λένε   το «ναι» επειδή υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των κατοίκων, έχουν άλλα δεδομένα τώρα.  Και εκείνοι που ψήφισαν «παρών», έχουν τώρα την γενική  εικόνα  και μπορούν να  πάρουν θέση.

Όλα αυτά, με την προϋπόθεση πως θα  επανέλθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Η πίεση είναι μεγάλη. Ικανός αριθμός υπογραφών πολιτών που ζητά αυτό ακριβώς  έχει συγκεντρωθεί.  Για να δούμε ….

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα